Vintage postzegel automaat

Afgelopen vrijdag was het een feestdag! Ik heb getrakteerd, maar ik heb ook cadeaus gekregen. Wat geld en bonnen, maar ook één groot gezamenlijk cadeau: een vintage postzegel automaat! Eh, Anouk, een postzegel automaat? Ja, klopt. Zoiets waar je vroeger je postzegels voor 25 guldencent (waar is de tijd gebleven?) uit kon halen…

Postzegel automaat

Een vintage item is iets waar je mij enorm blij mee maakt. Althans, in de categorieën schrijven, school en dan nu ook post. Kijk maar naar eerdere blogsposts over een letterplankje en een typemachine! Het is vooral ter decoratie, maar ik word er enorm blij van. Daarbij is het nu wel extra leuk omdat ik natuurlijk bij de post werk en veel per post verstuur voor mijn bedrijf.

Vintage postzegel automaat 2

De postzegel automaat is geheel compleet met labeltjes voor in de vakjes (zie hieronder) en loodjes voor de postzegels. Natuurlijk heb ik geen 0,25 gulden meer en de postzegels worden tegenwoordig op stickervellen geleverd, maar het blijft een ontzettend leuk hebbeding! En wie weet: misschien werkt het wel met oude postzegels in verschillende formaten (waarvan ik een aantal heb) en andere muntjes… misschien binnenkort maar even proberen. Voor nu staat de automaat de pronken bij een letterplank wandschilderij en oude koffer op de kast. Wel met de deksel eraf, want na veel moeite om het slot open te krijgen, moet er nu een manier worden gevonden om hem weer terug te plaatsen. Tja, dat heb je soms met vintage automaten…

Vintage postzegel automaat 3

Verrassing

In januari spotte mijn moeder iets op Marktplaats waar ze helemaal enthousiast over was qua verjaardagscadeau voor mij. Vanwege kosten werd het een gezamenlijk cadeau en daarvoor moest ze natuurlijk andere mensen inschakelen. Zo ook Robert en hij liet het vallen. Een maand later meldde mijn moeder pas dat ze geen wishlist hoefde vanwege haar vondst, maar ik wist het dus al. Het enige wat ik wist, was dat het iets vintage moest zijn vanwege Marktplaats. Ik vond het best wel eng: stel dat ik het nou niet leuk vond? Want Robert had geen idee van de functie. Mijn moeder wist echter zeker dat ik het leuk zou vinden. En dat bleek inderdaad zo te zijn! Een erg leuke verrassing. Nu nog een brievenbus? ;)

3 gedachten over “Vintage postzegel automaat”

  1. Had ‘m al voorbij zien komen, super leuk! Ik houd ook echt van die vintage dingen en moet mezelf steeds tegenhouden alles te kopen wat ik tegenkom. Het staat niet zo in mijn kamer, maar bij jou heeft ‘ie zeker een mooi plekje gekregen. Gaaf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven