Typemachine Erika model 44

Typemachine Erika model 44

Ik ben een voorstander van moderne technologie. Ik houd van mijn smartphone en ik vind het heerlijk om snel te kunnen typen op de laptop. Toch heb ik ook een zwak voor vintage spullen. Daarom was ik al een aantal weken op zoek naar een redelijk geprijsde typemachine. Sandra van HipGemaakt.nl bood er laatste toevallig via social media één aan en ik reageerde meteen. Een Erika, model 44. Voor een mooi prijsje heb ik hem nu in huis.

Typemachine Erika model 44

Dit is een foto van de gehele koffer met typemachine erin. Hij is zwaar, maar minder zwaar dan ik had verwacht.

Typemachine Erika model 44

Het is een plaatje, dat moet je toch toegeven? Ik was verliefd op het moment dat ik de koffer open maakte.

Typemachine Erika model 44

Een close-up van het merk en de Tip-Ex, handig voor als je een foutje maakt (hoewel ik nog niet heb ontdekt hoe het werkt, iemand?).

Typemachine Erika model 44

Een blanco A4’tje in de typemachine. Vroeger heb ik wel eens een typemachine in huis gehad, dus ik wist nog hoe het moest. Voelt heerlijk ouderwets, maar dat vind ik juist zo leuk.

Typemachine Erika model 44

Een stukje typen! Het is wel even wennen. Ik weet niet of ik hier ook blind mee zal kunnen typen, zoveel kracht erachter moet zitten om de letters mooi en duidelijk op papier te krijgen.

Typemachine Erika model 44

Een close-up van de typemachine als hij een letter door het lint op het papier slaat.

Typemachine Erika model 44

Geloof me, verslagen en verhalen wil je echt niet op een typemachine schrijven. Respect voor de mensen die dit ooit wel hebben gedaan. Maar ja, wij zijn nu gewoon anders gewend. Er zijn ook genoeg boeken die geheel met de hand geschreven zijn en dat zie ik mezelf ook niet doen…

Typemachine Erika model 44

Nog een foto van de typemachine. Hij staat nu op de linkerkant van de pagina, waar je begint met typen. Dit is overigens voordat ik begon met typen, de tekst is op de foto hier boven te lezen.

En nu maar wachten totdat ik een brief kan schrijven naar één van mijn penvriend(inn)en!

10 gedachten over “Typemachine Erika model 44”

  1. Ik heb zelf ook nog een typemachine staan. Een oranje, ook hele vintage. Het lint is alleen opgedroogd dus hij kan niet echt meer typen en ik kan niemand vinden die dat voor me kan repareren. Ik heb hem toen ooit mogen uitzoeken toen een verzamelaar van typemachines overleed. Hij had een hele slaapkamer vol met typemachines hangen. Ik heb hem gewoon voor de sier staan.

  2. Die typp-ex zijn blaadjes met langs de ene kant gewoon papier, en langs de andere kant een dun laagje witte typp-ex. Dat blaadje moet je tussen je lint en je vel papier steken met de typp-ex kant naar het papier. Dan typ je op je machine dezelfde letter of cijfer dat je weg wil doen. De ‘hamer’ slaat op dat velletje typp-ex waardoor er langs de papierkant een letter op staat. En langs de andere kant is de typp-ex doorgeslagen op je papier waardoor de letter/cijfer wit gekleurd is op je vel papier.

  3. Oh super! Ik ben ook gek op typemachines. Heb er helaas geen meer in huis, maar wat een leuk idee om er weer eens een aan te schaffen. Hoewel ik wel eerst even plek moet maken ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven