Over Nouk-san

Hi! Mijn naam is Anouk (26), oftewel Nouk-san op ‘t web. Ik ben kaartenliefhebber van jongs af aan en ik heb papierwaren in mijn tienerjaren ontdekt. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn op papier en digitaal. Mijn passie voor echte post, stationery, DIY en ontwerpen deel ik graag met jou door middel van mijn videos en (oude) blogs, maar ook via mijn eigen collectie en freebies. 

Anouk

Mijn naam is Anouk Hempenius en ik ben 26 jaar. Samen met mijn vriend woon ik in Friesland. We hebben een hond Kaya en drie katten Luna, Smokey en Lara. In juli 2015 ben ik afgestudeerd als HBO pedagoog. Op dit moment ben ik werkzaam als nanny bij een gezin. Sinds juli 2011 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als youtuber en webwinkelier (in het verleden ook als ontwerper en blogger). In zowel mijn werk met kinderen als mijn bedrijf steek ik veel liefde, tijd en energie! Mijn hobby’s zijn lezen, The Sims spelen, katten knuffelen en series/films kijken. Maar ik vind het ook heerlijk om aan de slag te gaan met echte post, in mijn bullet journal of Travelers Notebook te werken en andere creatieve projecten uit te voeren. Daarbij ben ik gek op stationery en illustratie.

Over Anouk

Nouk-san

De naam Nouk-san is ontstaan doordat ik mezelf vroeger op fora ‘Nouk’ noemde. Na een tijdje wilde ik een andere naam. Een naam die uniek was! Destijds keek ik anime en daarbij worden vervoegingen zoals ‘-san’ gebruikt om iemand aan te spreken. Ik vond het mooie naam en het was goed uit te spreken. Later besloot ik het ook als mijn blog- en bedrijfsnaam te gebruiken, waardoor ik intussen al jaren onder de naam ‘Nouk-san’ bekend ben.

Blogs en videos

Op 18 maart 2010 opende ik mijn blog Nouk-san. Daarvoor heb ik nog twee persoonlijke blogs gehad, namelijk HoldMeCloser.org en Daily-Anouk.nl. Hoewel Nouk-san eerst ook een persoonlijk blog was, begon ik 2011 te schrijven over papier(waren) en knutselen. In 2013 maakte ik van creativiteit mijn hoofdonderwerp, maar dit dekte eigenlijk de lading niet helemaal. Mijn tagline echter wel: paper, crafts & design. Ik heb sinds 2015 vooral geblogd over DIY, stationery, illustratie en meer. Vanaf dit moment ben ik ook gestart met het plaatsen van videos op mijn kanaal. Intussen ben ik gestopt met bloggen en ben ik volledig overgestapt naar het maken van videos. Op deze website is het archief van mijn creatieve en stationery blogs nog wel te vinden.

Collectie

Vanaf het moment dat ik besloot om mijn eigen bedrijf te starten, heb ik ook mijn eigen ontwerpen (en die van anderen in opdracht van mij) laten drukken. Het begon met kaarten en stickers, maar dit werd al snel uitgebreid met briefpapier en enveloppen. Intussen heb ik – na veel experimenteren – een hele collectie opgebouwd met verschillende series waarbij ik allerlei materialen en technieken gebruik. Mijn ontwerpen staan onder andere op kaarten, stickers, notitieblokken, confetti en tape. En ik heb nog veel meer plannen voor de toekomst!

Custom made

Ik vind het prachtig om te ontwerpen! Zeker in combinatie met stationery. Ik gebruik deze twee passies om mijn eigen collectie samen te stellen, maar ik vind het ook leuk om maatwerk te leveren. Vroeger in de vorm van (web)design voor klanten, maar nu met custom made papierwaren. In overleg kan ik in kleine en grote oplages onder andere kaarten, stickers, labels, confetti en notitieboeken voor jou laten drukken. Niets is zo leuk als een uniek en gepersonaliseerd item!

Freebies

Sommige ideeën komen niet altijd van pas in betaalde opdrachten. Om mezelf wat vrijheid te geven en om mijn bezoekers en klanten gratis iets extra’s te bieden, heb ik door de jaren heen allerlei freebies ontworpen. Ik maak zowel downloads voor websites en computers als printables om mee aan de slag te gaan tijdens het knutselen bijvoorbeeld.

Over Nouk-san

Bedrijf

In juli 2011 schreef ik mezelf in bij de Kamer van Koophandel onder de naam Digiholics om te ontwerpen en te coderen in opdracht voor klanten. Vrij snel daarna schreef ik de naam Nouk-san in voor weblog, webdesign en webshop. Van 2014 tot 2016 hebben mijn diensten als (web)designer en mijn papierwaren collectie op een aparte website gestaan: By Nouk (design) en Nouk & co (collectie). Later heb ik alles weer samengevoegd op één website, maar intussen gebruik ik mijn website alleen nog voor het tonen van mijn videos, het overzicht van mijn collectie, het aanbieden van downloads/printables en het archief van mijn blogs. Sinds maart 2014 heb ik tevens een webwinkel met creatieve papierwaren: Post & Papier. De naam Digiholics heb ik 4,5 jaar behouden voor onder andere hosting, maar intussen is deze verlopen. Met het ontwerpen en coderen in opdracht ben ik inmiddels ook gestopt.