Over Anouk

Hi! Mijn naam is Anouk (31), oftewel Nouk-san op ‘t web. Ik ben een papierliefhebber in hart en nieren. Ik heb een zwak voor mooie illustraties. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. En ik deel deze passies graag met jou via Nouk-san.

Anouk

Mijn naam is Anouk Hempenius en ik ben 27 jaar. Samen met mijn verloofde woon ik in Friesland. We hebben een hond Kaya en drie katten Luna, Smokey en Lara. In juli 2015 ben ik afgestudeerd als HBO pedagoog. Op dit moment ben ik werkzaam als nanny bij een gezin. Sinds juli 2011 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als youtuber en webwinkelier. In zowel mijn werk met kinderen als mijn bedrijf steek ik veel liefde, tijd en energie! Mijn hobby’s zijn lezen, The Sims spelen, katten knuffelen en series/films kijken. Maar ik vind het ook heerlijk om aan de slag te gaan met echte post en om in mijn bullet journal te werken. Daarbij ben ik gek op stationery en illustratie.

Nouk-san

De naam Nouk-san is ontstaan doordat ik mezelf vroeger op fora ‘Nouk’ noemde. Na een tijdje wilde ik een andere naam. Een naam die uniek was! Destijds keek ik anime en daarbij worden vervoegingen zoals ‘-san’ gebruikt om iemand aan te spreken, dus heb ik dit erachter geplakt. Niet veel later besloot ik het ook als mijn bedrijfsnaam te gebruiken, waardoor ik intussen al jaren onder de naam ‘Nouk-san’ bekend ben.

Blogs en videos

Op 18 maart 2010 opende ik mijn blog Nouk-san. Daarvoor heb ik nog twee persoonlijke blogs gehad, namelijk HoldMeCloser.org en Daily-Anouk.nl. Hoewel Nouk-san eerst ook een persoonlijk blog was, begon ik 2011 te schrijven over papier(waren) en knutselen. In 2013 ben ik over gestapt op liefde voor creativiteit en papier als onderwerp, destijds nog onder de tagline ‘paper, craft & design’. Ik heb sinds 2015 vooral geblogd over DIY, stationery, illustratie en meer. Vanaf dit moment ben ik ook gestart met het plaatsen van videos op mijn kanaal. Intussen ben ik gestopt met bloggen en ben ik volledig overgestapt naar het maken van videos op YouTube, maar in maart 2019 ben ik reviews gaan plaatsen van creatieve materialen op deze website als naslagwerk. Tevens is het archief van mijn blogs hier nog te vinden.

Collectie

Vanaf het moment dat ik besloot om mijn eigen bedrijf te starten, heb ik ook mijn eigen ontwerpen verkocht. Het begon met kaarten en stickers, maar dit werd al snel uitgebreid met briefpapier en enveloppen. Intussen heb ik mijn eigen collectie opgebouwd met verschillende series. Hierin is niet één bepaalde stijl te ontdekken, want ik vind het leuk om verschillende materialen en technieken te gebruiken tijdens het ontwerpen. Ik heb onder andere kaarten, stickers, notitieblokken, tapes, stempels en meer in mijn assortiment. En ik heb nog veel meer plannen voor de toekomst!

Freebies

Sommige ideeën komen niet altijd van pas in betaalde opdrachten. Om mezelf wat vrijheid te geven en om mijn bezoekers en klanten gratis iets extra’s te bieden, heb ik door de jaren heen allerlei freebies ontworpen. Ik maak zowel downloads voor websites en computers als printables om mee aan de slag te gaan tijdens het knutselen bijvoorbeeld.

Bedrijf

In juli 2011 schreef ik mezelf in bij de Kamer van Koophandel onder de naam Digiholics om te ontwerpen en te coderen in opdracht voor klanten. Vrij snel daarna schreef ik de naam Nouk-san in voor weblog, webdesign en webshop. Van 2014 tot 2016 hebben mijn diensten als (web)designer en mijn papierwaren collectie op een aparte website gestaan: By Nouk (design) en Nouk & co (collectie). Later heb ik alles weer samengevoegd op één website.

Je vindt hier enkele videos van mijn YouTube kanaal, reviews van creatieve materialen, de wholesale shop van mijn eigen collectie, het archief van oude blogs én de mogelijkheid om freebies te downloaden. Sinds maart 2014 heb ik een webwinkel met creatieve papierwaren: Post & Papier, waar ik onder andere mijn eigen collectie verkoop aan particulieren. De naam Digiholics heb ik 4,5 jaar behouden voor onder andere hosting, maar intussen is deze verlopen. Met het vormgeven en coderen van websites voor klanten ben ik inmiddels gestopt, maar ik sta nog wel open voor het ontwerpen van papierwaren in opdracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven