Over Anouk

Anouk

Hoi! Mijn naam is Anouk Hempenius, aangenaam kennis te maken. Creativiteit is mij met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan heb ik mijn ideeën op papier gezet.

Ik vind het prachtig om een idee om te zetten naar beeld. Dit doe ik het liefst door te tekenen. Oftewel het vertellen van een verhaal door middel van een illustratie. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden.

Ontstaan bedrijf

Dat mijn liefde voor creatief bezig met beeld zijn zich later uitte in het ontwerpen van digitale plaatjes, is dan ook niet gek. Zodra ik de wondere wereld van het internet ontdekte, werd ik hierdoor aangetrokken. Adobe Photoshop staat dan ook al heel wat jaren op mijn computer geïnstalleerd. Dat niet alleen, ook vond ik het vormgeven van een webpagina erg leuk. Eerst laagdrempelig via een gratis platform, vervolgens op een eigen domein met hosting. HTML en CSS had ik vrij snel onder de knie.

Het duurde niet lang voordat anderen ontdekten wat ik deed. Zij waren zo enthousiast dat ik opdrachten kreeg. Dit maakte dat ik me in 2011 inschreef bij de Kamer van Koophandel als webdesigner en grafisch vormgever. Intussen is dit uitgebreid met illustratie, waar ik me nu vooral op richt.

Stationery merk

Vrij snel na de start van mijn bedrijf besloot ik om weer te gaan tekenen. Om mijn eigen ontwerpen te laten drukken en deze te verkopen in een webshop. Ik ben namelijk een enorme papierliefhebber. Wat in mijn tienerjaren met een heuse Diddl-verzameling begon, uitte zich daarna in een uitgebreide collectie van onder andere kaarten en stickers. Dat wilde ik zelf ook verkopen.

Dat wat startte met een paar ontwerpen op kaarten, briefpapier en stickers is intussen een gehele collectie geworden. Of eigenlijk meerdere collecties binnen het stationery merk Nouk-san. Ik wil andere papierliefhebbers en creatievelingen net zo blij maken met stationery als ik er zelf van word!

Wil jij ook graag een ontwerp van mijn hand? Ik help je graag! Bestel je favoriete illustraties in mijn shop. Stuur me een mailtje voor een offerte als je op zoek bent naar maatwerk. Laten we jouw verhaal samen vertellen met beeld!

Winkelwagen
Scroll naar boven