Over Anouk en Nouk-san

Hi! Ik ben Anouk (25) en Nouk-san is mijn blog over ‘paper, crafts & design’, waar ik tevens mijn diensten als (web)designer en mijn papierwaren via de shop aanbied. Op deze pagina vertel ik je iets meer over mezelf, over Nouk-san en over mijn bedrijf.

Anouk

Mijn naam is Anouk Hempenius en ik ben 25 jaar. Samen met mijn vriend woon ik in Friesland. We hebben een hond Kaya en drie katten Luna, Smokey en Lara. In juli 2015 ben ik afgestudeerd als HBO pedagoog. Op dit moment ben ik werkzaam als nanny bij een gezin en bij een huiswerkinstituut als begeleider. Sinds juli 2011 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als youtuber en webwinkelier. In zowel mijn werk met kinderen als mijn bedrijf steek ik veel liefde, tijd en energie! Mijn hobby’s zijn lezen, schrijven, creatief bezig zijn, The Sims spelen en series/films kijken. Ik ben een papierliefhebber, een kattenfan en een kaartenverzamelaar.

Over Anouk

Nouk-san

Op 18 maart 2010 opende ik mijn blog Nouk-san. Daarvoor heb ik nog twee persoonlijke blogs gehad, namelijk HoldMeCloser.org en Daily-Anouk.nl. Hoewel Nouk-san eerst ook een persoonlijk blog was, begon ik 2011 te schrijven over papier(waren) en knutselen. In 2013 maakte ik van creativiteit mijn hoofdonderwerp, maar dit dekte eigenlijk de lading niet helemaal. Mijn tagline echter wel: paper, crafts & design. Inmiddels blog ik over DIY, stationery, design en meer. De onderwerpen uit mijn tagline centraal staan centraal:

Paper – Papier(waren) & stationery! Al van jongs af aan heb ik van papier gehouden. Het begon met een kaartenverzameling die intussen is uitgebreid tot een voorliefde voor allerlei soort papier. Ik deel passie graag met jullie door middel van onder andere tutorials en tips!

Crafts – Knutselen & DIY! Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. Als ik eenmaal bezig ben, kan ik me uren vermaken! Ik knutsel veel (met papier), onder andere om per post te versturen. Echte post is zoveel leuker! Ook grotere DIY projecten vind ik interessant, bijvoorbeeld voor het interieur.

Design – Illustratie & styling! Van mooie illustraties en vormgeving word ik heel blij, zowel online als offline. Dit geldt ook voor styling van onder andere interieur.

De naam Nouk-san is ontstaan doordat ik mezelf vroeger op fora ‘Nouk’ noemde. Na een tijdje wilde ik een andere naam. Een naam die uniek was! Destijds keek ik anime en daarbij worden vervoegingen zoals ‘-san’ gebruikt om iemand aan te spreken. Ik vond het mooie naam en het was goed uit te spreken. Later besloot ik het ook als mijn blognaam te gebruiken, waardoor ik intussen al jaren onder de naam ‘Nouk-san’ bekend ben.

Design

Via Nouk-san bood ik tevens mijn diensten als (web)designer aan. Ik ontwierp en codeerde in opdracht voor klanten, onder andere bloggers en (kleine) webwinkels, tegen een betaalbare prijs. Intussen ben ik hier (tijdelijk) mee gestopt, maar ik heb dit met veel liefde en plezier gedaan. Mijn passie voor ontwerpen komt nu terug in alle freebies en mijn eigen collectie.

Collectie

Al van jongs af aan spaar ik kaarten en houd ik van echte post. Sinds de middelbare school is hier de liefde voor papierwaren ook bijgekomen. Vanwege mijn liefde voor post en papier en mijn passie voor ontwerpen, heb ik mijn eigen collectie ontworpen onder de naam Nouk-san. Deze bestaat uit verschillende postartikelen, papierwaren en printables. En ik hoop dat ik hier nog vele items aan toe mag en kan voegen de komende jaren!

Over Nouk-san

Bedrijf

In juli 2011 schreef ik mezelf in bij de Kamer van Koophandel onder de naam Digiholics om te ontwerpen en te coderen in opdracht voor klanten. Vrij snel daarna schreef ik de naam Nouk-san voor weblog, webdesign en webshop. Van 2014 tot 2016 hebben mijn diensten als (web)designer en mijn papierwaren collectie op een aparte website gestaan: By Nouk (design) en Nouk & co (collectie). Intussen zijn deze teruggebracht onder een noemer omdat dit beter voelde. Sinds maart 2014 heb ik echter wel een aparte webwinkel in geïllustreerde en handgemaakte papierwaren: Post & Papier. De naam Digiholics heb ik 4,5 jaar behouden voor onder andere hosting, maar intussen is deze verlopen.