Maatwerk: illustratie laten maken

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat is ook niet gek, want mensen zijn visueel ingesteld. Met een illustratie spreek je tot de verbeelding. Ingewikkelde informatie wordt hierdoor gemakkelijker te begrijpen en te onthouden. Bovendien trekt het de aandacht. Een illustratie is namelijk niet slechts een losstaand beeld. Het is een verhaal dat wordt verteld. Een gevoel dat je creëert. 

Daarom vind ik het zo leuk om te tekenen. Naast illustreren voor mijn eigen stationery collectie, maak ik graag een illustratie op maat. Geheel afgestemd op jouw verhaal en gevoel. Of je nou een infographic, een sfeerbeeld, een geboortekaartje of een logo nodig hebt. Samen zorgen we ervoor dat jouw illustratie het verhaal vertelt en het gevoel creëert dat jij wilt vertalen in beeld.

Werkwijze illustratie laten maken

Illustratie op maat

Welk verhaal wil jij vertellen met beeld? Wanneer je mij jouw illustratie laat maken, gaan we hierover eerst in gesprek. Het is namelijk belangrijk dat de illustratie die ik maak de boodschap overbrengt die jij wilt vertellen. In het geval van je bedrijf krijg ik graag een beeld van jouw branding. Vervolgens ga ik aan de hand van de informatie die jij me hebt gegeven een schets tekenen. Bij akkoord van de schets maak ik vervolgens de daadwerkelijke illustratie. Tijdens beide fases is er één correctieronde inbegrepen.

Soorten illustraties

Een illustratie is een visuele toelichting bij een verhaal of een beschrijving. Bedoeld om te informeren, maar ook om de aandacht te trekken. Illustraties zijn hierbij te onderscheiden in twee vormen:

Infographics

Infographics van illustraties leggen een verhaal visueel uit. Het haalt overbodige woorden weg en komt direct tot de kern. Zoals het beeld op deze pagina bijvoorbeeld, waarbij ik de drie stappen van mijn werkwijze rondom het laten maken van illustraties uitleg. 

Sfeerbeelden

Illustraties zijn ook ideaal om een verhaal te versterken met een sfeerbeeld. Denk bijvoorbeeld aan een flyer die de oplossing voor jouw probleem biedt. Ook een logo of huisstijl is hier een prachtig voorbeeld van: hiermee wil je namelijk het verhaal van jouw bedrijf naar de buitenwereld uitstralen. Of een geboortekaartje waarbij je weg kunt dromen in een verhaal. Dit kan een cartoon zijn, maar het is sowieso een sfeerbeeld waardoor jij je kunt voorstellen wat er met het verhaal wordt verteld.

Kosten illustratie laten maken

Een illustratie laten maken kan ik al voor je doen vanaf €260. Hierbij zit het maakproces vanaf het gesprek tot en met het eindresultaat inbegrepen. Ik werk met een uurtarief van €65. Het is afhankelijk van het soort illustratie en de details hoeveel uur ik hiermee bezig ben. Het bovenstaande tarief is hierbij het minimale. Indien gewenst kan ik de illustratie ook drukklaar maken. Bij een logo en/of huisstijl krijg je een stijlboek bijgeleverd.

Wil je graag samen aan de slag? Neem contact met mij op voor een offerte. Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken!

Winkelwagen
Scroll naar boven