Labelmal van Mooigelabeld.nl

Labelmal van Mooigelabeld.nl

Doe-het-zelf producten en vooral mallen zijn helemaal ‘in’ op het moment. Ik schreef eerder al over enveloppenmallen, maar er zijn meerdere soorten. Niet alleen in formaat, ook het doel. Op de bovenstaande foto zie je een labelmal liggen van Mooigelabeld.nl in samenwerking met Ankepanke die de illustraties heeft verzorgd. Ik mocht deze mal testen.

Labelmal van Mooigelabeld.nl

Deze gehele mal in zicht. Hij is 7,5 x 13 cm, voorzien van een 7 mm-gaatje. De mal is gemaakt van transparant plexiglas en is 2 mm dik. De eerste indruk: een mooi verzorgd pakketje. Ik vind de illustratie van Ankepanke mooi gemaakt. Het geheel van de mal met instructies en lint maakt het net een cadeautje.

Labelmal van Mooigelabeld.nl

De mal vanaf de bovenkant gezien. Ik vind het fijn dat hij transparant is. Zo staat de instructie met illustraties van Ankepanke er natuurlijk mooi achter, maar zo kun je ook een stuk beter zien welke stuk papier je gaat gebruiken. Toen ik de mal aan de randjes beet pakte, merkte ik wel dat de randjes nog vrij scherp zijn.

Labelmal van Mooigelabeld.nl

Om een mal te kunnen tekenen, heb ik het lintje losgemaakt en de instructies er ook achter weg gehaald. Ik heb geprobeerd om het te laten zien, maar dat is vrij onhandig. Dat is wel een minpuntje, want ik vind een mal juist handig voor snel gebruik. Gelukkig is het vrij gemakkelijk om de verschillende onderdelen los te krijgen.

Labelmal van Mooigelabeld.nl

Knippen maar! Toen ik hier mee bezig was, merkte ik eigenlijk hoe groot de label is. Dit kan erg handig zijn, maar ik heb een persoonlijke voorkeur voor kleinere labeltjes. Mooigelabeld.nl komt binnenkort ook met een kleinere variant van 5,5 x 11 cm. Misschien dat ik die als iets prettiger ervaar door het formaat.

Labelmal van Mooigelabeld.nl

Op de instructielabel die erbij wordt geleverd, staat een gaatjesmaker afgebeeld om het gaatje in de label te maken aan de bovenkant. Deze heb ik niet in huis en ik kan me voorstellen dat meer mensen dit gereedschap niet bij de hand hebben. Knippen gaat vrij moeilijk met zo’n klein gaatje, dus dat is ook geen optie. Ik heb de perforator erbij gepakt om het gaatje erin te maken. Hierdoor is het gaatje wel iets hoger dan op de mal komen zitten en valt iets kleiner uit.

Labelmal van Mooigelabeld.nl

De eerste label die ik heb gemaakt met de mal. Ik heb hiervoor scrappapier gebruikt, want dit is vrij stevig. Voor zo’n grote mal is dat denk ik ook wel nodig. Ik heb nog geen touwtje aan de label gemaakt, want ik wil de label binnenkort voor een ander creatief project gaan gebruiken.

Labelmal van Mooigelabeld.nl

Een aantal labels die ik met de labelmal heb gemaakt. Vrij groot, maar daar heb ik alweer een oplossing voor. De mal is ook te gebruiken voor iets dunner papier, maar dikker papier werkt fijner en blijft ook langer mooi.

De labelmal is voor €7,95 verkrijgbaar bij Mooigelabeld.nl.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

Actie!

Van Mooigelabeld.nl mag ik een labelmal verloten onder mijn bezoekers. Wat moet je hiervoor doen? Laat een reactie achter op deze blog om te laten weten dat je meedoet en beantwoord de volgende vraag: “waarvoor zou je de labels die je met de mal kunt maken gebruiken?” Tweet daarna het volgende bericht: “Ik maak kans op een labelmal van @Mooigelabeld  bij @Nouksan. Kijk op www.nouk-san.nl!”

De actie loopt tot en met 9 mei, daarna zal de winnaar door middel van Random.org worden getrokken. (Maaike heeft hem uiteindelijk mogen ontvangen, gefeliciteerd!)

6 gedachten over “Labelmal van Mooigelabeld.nl”

 1. Natuurlijk doe ik mee, zo’n label is ‘n origineel idee,
  want ‘t kan bij elk kado, bijv. bij een boek ofzo…
  denk hierbij aan ‘n verjaardag, met kerst, sinterklaas of
  als er een babytje is geboren,
  tja, eigenlijk vind ik labels overal wel bij horen!!!

 2. Ik doe graag mee met deze winactie! Waar ik de labels die ik met de mal maak voor zal gebruiken? Ik heb een leuke D.I.Y. in gedachten waardoor je nog meer uit deze labels kan halen.

 3. Wat leuk!! Zoiets kunnen de kinderen ook meedoen ;)
  Ankepanke kennen we ondertussen al heel goed van al haar ontwerpen, dus … kan alleen maar goed zijn trouwens he ^_^

 4. Wat een leuke actie! Ik maak graag kans op deze unieke label-mal om onze nieuwe producten persoonlijk te labelen voor onze trouwe klanten. Mooie tassen verdienen uiteraard een mooi label:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven