Vulpen van Parker

Review: vulpen van Parker

Op de basisschool was mijn favoriete vak ‘schrijven’. Daarbij was ik in de hemel dat ik met een vulpen mocht schrijven. Ik heb het altijd als een luxe ervaren, een balpen leek me altijd zo normaal. Natuurlijk gebruik ik ze tegenwoordig dagelijks, maar een vulpen is altijd op mijn verlanglijstje blijven staan. Tot afgelopen december. Van Sinterklaas kreeg ik een heuze Parker vulpen. Eén in een doosje met lange vullingen erbij.

Begrijp me niet verkeerd, daarvoor heb ik ook nog vele vulpennen versleten. Overigens heb ik die van de basisschool nog altijd in mijn collectie, helaas lekt hij enorm. Daarbij nog een stuk of drie goedkopere versies, die waar kleine vullinkjes in moeten. Ook lek. Daarom was ik erg blij met dit mooie cadeau. Ik heb hem nu al een tijdje in gebruik, vandaag vertel ik jullie wat ik van de vulpen vind.

Review: vulpen van Parker

Het doosje van de vulpen. Dit vind ik op zich al een luxe. Daarbij zal ik zo’n verpakking niet snel weggooien, zonde! De verpakking straalt wel een beetje luxe uit. Daardoor was ik zeker blij verrast, want met Sinterklaas verwacht je zoiets niet.

Review: vulpen van Parker

De vulpen, netjes opgeborgen in het doosje. Overigens moet ik bekennen dat de vulpen normaal gesproken gewoon in mijn etui of tas vertoefd, maar voor de gelegenheid deed ik hem eventjes terug in zijn originele doosje. Om het geheel te laten zien.

Review: vulpen van Parker

De inkt die erbij zit. Dit is een lange vulling en het zal dan ook niet verbazen dat je er werkelijk langer mee doet dan met kleine vullinkjes. Ook deze heb ik nog ergens in huis liggen, al betwijfel ik of deze in de vulpen van Parker passen. De inkt is overigens mooi blauw, zoals je verderop in deze blogpost kunt zien.

Review: vulpen van Parker

De vulpen is erg licht. Daardoor lijkt hij, ondanks de mooie verpakking, iets aan de goedkopere kant te zijn. Blauw is niet mijn favoriete kleur, maar ik vind de pen erg mooi. Ik vind het zilver een luxe uitstraling geven aan het blauw. Het gaat mij hierbij uiteraard er meer om dat hij inderdaad ook lekker en goed schrijft.

Review: vulpen van Parker

Dat blijkt ook zo te zijn. Ik vind dat hij lekker in de hand ligt. Sowieso hoef je bij een vulpen natuurlijk niet op het papier te drukken, hierdoor krijg je minder snel last van je hand. De vulpen van Parker is vrij dik, dit vind ik persoonlijk erg lekker schrijven. Als ik met dunne pennen schrijf, prikt mijn duimnagel in mijn wijsvinger en heb ik het gevoel dat ik de pen goed beet moet pakken. De vulpen kan ik losjes vastpakken.

Review: vulpen van Parker

De inkt is mooi blauw, zoals je ziet. Dit is de standaard inkt die bij vulpennen wordt geleverd, ik heb dit altijd al een mooie kleur gevonden. Er zijn uiteraard meerdere kleuren verkrijgbaar. Niet alleen de kleur, maar de inkt op zich ook. Ook om deze reden geef ik voorkeur aan een vulpen. De blauwe vulpen schrijft niet heel dik, maar ook niet heel doen. Precies de gulden midden weg. Ik ben erg enthousiast over de vulpen. Tot nu toe heeft hij namelijk ook nog niet gelekt.

Omdat de vulpen van Parker een cadeau was, heb ik geen idee van de serie of de prijs. 

12 gedachten over “Vulpen van Parker”

 1. Ik vind vulpennen geweldig, maar ik ben linkshandig waardoor ik met m’n hand over de inkt wrijf en ik het dus helemaal uitveeg… :(

 2. Ik heb ook het linkshandigenprobleem en heb op de basisschool altijd moeten schrijven met een rechtshandige vulpen waardoor ik elke dag extra blauwe vingers had.. Haha.. Wel vind ik ze super lekker schrijven! Maar altijd zo’n frustratie als de inkt op was en ik geen vullingen meer had!

 3. Wauw het ziet er heel mooi uit :)! Ik schrijf zelf ook echt graag met een vulpen, op de één of andere manier schrijf je daar altijd netter mee vind ik!

  Wat heb je trouwens een ontzettend mooie layout zeg, prachtig! En een super leuke blog! Ik ben je gaan volgen via bloglovin :)!

  Veel liefs van Rosie

 4. Wat een mooie pen. Ik schrijf ook vaak met een vulpen. Welk merk het is dat weet ik niet. Ik heb ze lang geleden gekregen van mijn vader die ze gekregen heeft op zijn werk als relatiegeschenk. Er staat dus een merk op. Ik gebruik ze al denk ik een jaar of zeven nu en ze heeft nog nooit gelekt.

 5. Wat leuk! Ook ik ben linkshandig en doordat ik vaak met vulpennen schreef, hield ik het papier op een gegeven moment niet meer recht voor me, maar bijna een kwart slag gedraaid. Ik schreef als het ware van onder naar boven. En zo ging mijn hand er niet over heen. :)

 6. Hey, ik zie dat je een vulpen van Parker gebruikt. Ik vroeg me af of je weet of daar ook gewone kleine vullingen in passen, zoals je die bij de Hema koopt. Mooie blog!

  1. Voor zover ik weet, slijten vulpennen nooit. Hooguit dat je hem zo lang niet hebt gebruikt, dat het lastig is om de inktflow weer op gang te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven