Doe-het-zelf: vintage blik

Laatst vertelde ik jullie al over de creatieve vrijdagmiddag op mijn oude basisschool. Vroeger was dit één van mijn favoriete momenten op school en tegenwoordig help ik een aantal uurtjes. Waar zijn de kinderen in mijn groepen dan mee bezig? Met het versieren van een blik! Wiesje Wierda (mijn moeder) van Atelier-Sneek heeft het bedacht. Ik wilde jullie graag laten zien hoe je heel simpel bijvoorbeeld een leuke woonaccessoires in elkaar kunt zetten met een beetje creativiteit.

Doe-het-zelf: vintage blik

Wat heb je allemaal nodig? Sowieso een blik om te versieren, een hamer met een spijker en kranten. Daarbij heb je (Acryl) verf, kwasten, lijm en poeziëalbumplaatjes nodig. Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om hem nog meer te versieren, pak hiervoor de benodigdheden die jij wilt gebruiken. Overigens moet ik er wel bij vermelden dat een Pritt-stift, zoals op de foto, niet werkt bij het opplakken van plaatsen en dergelijke.

Doe-het-zelf: vintage blik

Stap 1. Verzin een leuke vorm, knip deze uit in papier en plak hem op het blik. Het papier heb ik niet vermeld bij de benodigdheden omdat je uit je hoofd ook een vorm kunt verzinnen als je eenmaal bezig bent. Dit is echter hoe de kinderen het op vrijdagmiddag tijdens creatief doen, dus zo heb ik het ook gedaan.

Doe-het-zelf: vintage blik

Stap 2. Zorg ervoor dat het blik helemaal stampvol zit met kranten. En dan bedoel ik ook echt stampvol, anders werkt het niet.

Doe-het-zelf: vintage blik

Stap 3. Klem het blik tussen je benen of laat iemand anders hem goed vasthouden. Zorg er hierbij voor dat je het krantenpapier goed aandrukt. Hierna pak je de spijker en de hamer en ga je om het vormpje heen gaatjes in het blik slaan.

Doe-het-zelf: vintage blik

Doe-het-zelf: vintage blik

Stap 4. Zo komt het er dus uit te zien wanneer je de gaatjes erin hebt geslagen. Ze moeten dus echt door het aluminium heen. Houd er tekening mee dat het boven aan het blik minder goed gaat, dit komt doordat hier minder kranten zitten. Wanneer je klaar bent met de gaatjes, haal je het papiertje eraf.

Doe-het-zelf: vintage blik

Stap 5. Dan pak je het verf, natuurlijk in de kleur(en) die jij wilt. Je gaat het blik verven. Hoe en waar kun je natuurlijk helemaal zelf weten!

Doe-het-zelf: vintage blik

Stap 6. Ik heb het blik helemaal geverfd. Buiten de vorm heb ik hem een blauwige en groenige kleur gegeven, de vorm zelf is wit. Laat hem na het verven eerst goed drogen. Ik zat buiten in de zon, zoals je op de vorige foto’s zag, dus bij mij was hij binnen no-time droog. Ik ben overigens niet super goed in verven en daarbij droogde het misschien iets te snel… vandaar dat het er een beetje uit zit. Leer voor de volgende keer!

Doe-het-zelf: vintage blik

Stap 7. Nu ga je het blik versieren. Pak de plaatjes en poëziealbumplaatjes erbij en plek deze erop. Ik heb hem op het witte vlak geplakt, dit had ik van te voren al bedacht.

Doe-het-zelf: vintage blik

Doe-het-zelf: vintage blik

Stap 8. Voilà, het resultaat! Ik heb er ook nog een leuk touw omheen gedaan waar een labeltje aan hangt. Ik heb een beetje een vintage stijl aangehouden, maar je kunt natuurlijk heel veel thema’s verzinnen.

Veel creativiteit toegewenst!

2 gedachten over “Doe-het-zelf: vintage blik”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven