Vintage, beschreven ansichtkaarten

Oude en beschreven ansichtkaarten

Ansichtkaarten, ik ben er dol op. Hoewel ik het misschien wel een beetje jammer vind als er een ansichtkaart van het land of de stad waarin degene woont op de deurmat valt bij Postcrossing, gaan ze allemaal rechtstreeks de doos in voor dit project. Ik houd van post, of meer specifiek: kaartjes! Behalve beschreven wenskaarten voor mijn verjaardag of voor de december feestdagen, koop ik zelf ook regelmatig verschillende ontwerpen. Op de rommelmarkt tijdens tweede paasdag kwam ik mooie beschreven oude ansichtkaarten tegen…

Oude en beschreven ansichtkaarten

Deze ansichtkaarten zijn volgens mij getekend. Ze zijn wel gedrukt, maar toch vind ik ze erg mooi. Zoveel prima en bovendien gewoon een mooie stijl. De kaart rechtsonder wijkt wel een beetje af van de andere drie, maar ook deze vond ik mooi.

Oude en beschreven ansichtkaarten

Op de kaarten is dus al geschreven. Ik vraag me nog steeds af hoe de mensen die op een rommelmarkt staan eraan komen, maar ik vind het wel bijzonder. Deze kaart is van ouders en zusje naar dochter geschreven die uit huis woont.

Oude en beschreven ansichtkaarten

Eigenlijk zijn alle kaarten aan dezelfde dame gericht, namelijk Anneke. Ze heeft ze blijkbaar opgespaard! Wel toevallig dat ik juist deze uit de stapel wist te vissen, ik heb namelijk niet naar de tekst gekeken.

Oude en beschreven ansichtkaarten

Een close-up van één van de kaarten. Ik vind de precisie erg mooi. Misschien een beetje ouderwets, maar ik wilde dat ik zo mooi kon schrijven. Overigens moet ik er wel bij vermelden dat het papier niet heel stevig was, maar het is ook al heel wat jaartjes geleden dat deze kaarten met de post gingen.

PS. heb jij een mooie (ansicht)kaart voor mij gezien? Laat het me zeker weten!

3 gedachten over “Vintage, beschreven ansichtkaarten”

  1. Ik ben ook op zoek naar mooie oude beschreven kaarten, maar vaak vraagt de verkoper er een heel hoog bedrag voor. Zou ik mijn Postcrossingkaarten later ook kunnen verkopen? Haha, ik spaar ze nu mooi op!

  2. Ik heb nog van die oude kaarten van mijn oma en moeder, wel zonde om je oude kaarten op een rommelmarkt te verkopen. Het is toch een stukje verleden dat je wegdoet he :(

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven