Post voor gevangenen

Amnesty: stuur gevangenen een kaartje!

Ik houd ervan om kaartjes over de wereld heen te sturen! Met Postcrossing is dit mogelijk naar een random iemand. Op verjaardagen en andere gelegenheden is het ook leuk. Maar soms wil ik wel eens dat een kaartje wat meer betekent, bijvoorbeeld voor mensen die vast zitten omdat ze hun standpunt hebben verkondigd of iets anders heldhaftigs hebben gedaan.

Gelukkig is dat mogelijk! Afgelopen jaar werden wij in een college als studenten opgeroepen om kaarten naar een bepaald adres te sturen. Het leek me leuk om dit ook op mijn blog te plaatsen, maar hiervoor had ik wel toestemming nodig van Amnesty, de organisatie achter deze actie. Zij hebben een andere route aan gegeven. Hiervoor stuur je de postkaart niet zelf op, maar schrijf je online een kaartje.

Hoe gaat dit dan in zijn werk? Op de pagina ‘schrijf een kaart’ kun je kiezen uit verschillende personen die om een bepaalde reden vast zitten in de gevangenis of op strafkamp en wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wanneer je een persoon hebt gekozen, kun je kiezen uit verschillende ontwerpen. Daarna vul je jouw persoonlijke gegevens in en schrijf je een berichtje op de achterkant. Ben je klaar? Klik op ‘verzenden’. Vervolgens kun je kiezen of je de link wilt delen op social media of je nog een kaart wilt schrijven. De kaart wordt opgestuurd door Amnesty.

Schrijf een berichtje online en geef hiermee gevangenen een steuntje in de rug!

2 gedachten over “Post voor gevangenen”

  1. Toen ik je blog las dacht ik: eehhh die mensen zitten niet voor niks in de gevangenis. Maar dit zijn mensen die vanwege hun mening onterecht vastzitten en waarbij hun mensenrechten geschonden worden, dan wordt het ineens een heel ander verhaal. Mooi initiatief, misschien dat ik daar ook wel eens een keer een kaartje naar opstuur!

  2. Wauw tof dat dat kan! Inderdaad net als Veronica had ik ook een hele andere gedachte toen ik de titel las, maar dit is triest dat deze mensen vast zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven