Sticker- en ‘birds’-kaarten van FLOW

Sticker- en 'birds'-kaarten van FLOW

De eerste keer dat Flow met een stationery lijn kwam, was ik een beetje verbaasd. Maar wel verrast. Een mooie toevoeging aan het merk naast het magazine en de specials. En de lijn hebben ze sindsdien altijd voortgezet. In deze post laat ik een aantal kaarten uit de collectie van Flow zien.

Sticker- en 'birds'-kaarten van FLOW

Ik begin met de kaarten ‘Thank you’, ‘Thinking of you’ en ‘Just a note’. Drie kaarten van dezelfde ontwerper. Met vogels en natuur. De eerste vind ik een klein beetje afwijken van de overige twee door de lichtblauwe kleur. Maar de kaarten hebben alle drie dezelfde stijl en worden hierdoor gekenmerkt.

Sticker- en 'birds'-kaarten van FLOW

De drie kaarten zijn gedrukt op dik papier, maar voelen niet echt als een ansichtkaart aan. Verder zit er geen afwerklaagje op, maar het papier voelt juist ook wel een leuk aan. Het is eens iets anders.

Sticker- en 'birds'-kaarten van FLOW

De achterkant is ook absoluut geen ansichtkaart. De hoofdillustratie staat opnieuw weergegeven, samen met wat informatie over de kaart en de Flow. Verder is de achterkant blanco, genoeg ruimte om op te schrijven dus!

Sticker- en 'birds'-kaarten van FLOW

Het is geen ansichtkaart, dus wordt er bij iedere kaart een mooie envelop geleverd. Eentje die aan de zijkant open gaat in plaats van aan de bovenkant. De buitenkant is bruin en er is ruimte voor een adres in het betreffende vakje, de binnenkant is fluor roze met bloemen. Op de flap staat ‘Flow loves snail mail’, zoals hieronder te zien is. Hoewel ik eerst aan deze enveloppen moest wennen, vind ik het nu juist erg leuk. Het lijkt wel een beetje op de envelopjes uit Japan, maar desondanks origineel in Nederland. Ik heb ze al met veel plezier verzonden! Bovendien houd ik gewoon van kraft en roze.

Sticker- en 'birds'-kaarten van FLOW

Flow heeft ook een aantal stickerkaarten laten ontwerpen. Ik heb alleen ‘alfabet’ in mijn bezit, gelijk mijn favoriete ontwerp uit de serie. Ik heb de stickers er niet afgehaald omdat ik het zonde vind, maar dit is wel een leuke manier om een kaart te gebruiken als je hem hebt ontvangen. Deze kaart is overigens wel door dezelfde illustrator gemaakt als de bovenstaande.

Sticker- en 'birds'-kaarten van FLOW

De stickerkaart is erg stevig, maar dat moet ook wel met stickers erop. Ik moet wel bekennen dat ik dat fijner vind aanvoelen dan de andere kaarten in deze post. Daarbij heeft hij geen afgeronde hoekjes, maar ik vind het juist leuk dat er verschillende thema’s in één collectie aanwezig zijn. Voor de achterkant en de envelop geldt hetzelfde als de andere kaart, alleen is hij grijs/wit in plaats van kraft. Dat is dan weer jammer, maar past misschien wel beter bij de kleuren van de stickerkaart…

Wil je de kaarten van Flow bemachtigen? Bekijk de verkooppunten hier!

3 gedachten over “Sticker- en ‘birds’-kaarten van FLOW”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven