Doe-het-zelf: pimp je notitieboekje

Hollands Notitieboekje

Ik ben gek op notitieboekjes! En daarom leek het me leuk om een keer zelf een boekje te versieren. Vandaar deze doe-het-zelf! Ik heb hem helemaal op z’n Hollands gedaan, want dit vind ik nog steeds een leuk thema. Je kunt hiervoor natuurlijk ook andere ontwerpen pakken!

Hollands Notitieboekje

Wat heb je nodig? Sowieso het notitieboekje zelf natuurlijk. Daarbij heb ik decoupagelijm, servetten, masking tape, een kwast, inkt en stempels gebruikt.

Hollands Notitieboekje

Stap 1. Van het servet heb je constant maar één laagje nodig. Ik gebruik er twee: één voor een witte ondergrond en één voor de versiering.

Hollands Notitieboekje

Stap 2. Knip of scheur het servet in de vorm hoe jij het straks op het notitieboekje wilt plakken.

Hollands Notitieboekje

Stap 3. Aan de slag! Smeer de lijm op het boekje. Het droogt snel, dus zorg ervoor dat je alleen de stukjes die je straks gaat bedekken met servet insmeert.

Hollands Notitieboekje

Stap 4. Leg nu het deel van de servet eroverheen en druk dit aan. Pak nu opnieuw de kwast en zorg ervoor dat ook de bovenkant van de servet vol lijm komt te zitten. Niet te hard drukken, want dan scheurt het.

Hollands Notitieboekje

Stap 5. Zorg ook dat de zijkant van het boekje bedekt is met servet en lijm. Wanneer je de hele kaft van het notitieboekje op deze manier hebt gedaan, moet hij eerst eventjes drogen…

Hollands Notitieboekje

Stap 6. Knip of scheur vervolgens de servet laag met het design erop. Ik heb ze in stroken geknipt, omdat ik ze op deze manier op het notitieboekje wil plakken.

Hollands Notitieboekje

Stap 7. Eigenlijk ga je hetzelfde te werk als de lijm gedroogd is van de onderlaag. Smeer het notitieboekje per klein stukje in waar je de laag zo plakken.

Hollands Notitieboekje

Stap 8. Ik heb de eerste strook er hier al op! tenminste, aan de voorkant. Ik heb eerst de lijm op het notitieboekje aangebracht, daarna de strook erop gelegd en vervolgens ben ik er weer met lijm overheen gegaan.

Hollands Notitieboekje

Stap 9. Om de hoek! Ik heb gelijk de achterkant gedaan. Vergt wel precisie, maar dan heb je ook wat!

Hollands Notitieboekje

Hollands Notitieboekje

Stap 10. Ik heb de hele kaft nu versierd, op een klein gedeelte na. Nu knip ik de restanten weg zodat alleen de kaft overblijft.

Hollands Notitieboekje

Stap 11. Hier is hij geknipt. Nu moet hij weer even drogen…

Hollands Notitieboekje

Stap 12. Pak de masking tape erbij! Ik heb het hier door middel geknipt zodat het smaller is. Plak het waar jij dit wilt!

Hollands Notitieboekje

Stap 13. Stempelen maar! In mijn geval het lieve stelletje en een hartje in de kleuren zwart en rood.

Hollands Notitieboekje

Stap 14. Ik heb de masking tape er weer even afgehaald, dat vond ik toch mooier. Dat is het handige aan deze tape, je kunt het er zonder beschadigingen afhalen! Hier zie je de stempels.

Hollands Notitieboekje

Stap 15. Met markeerstift aan de slag! Dit bedacht ik me pas tijdens het proces, vandaar dat het niet bij de benodigdheden stond. De inkt van de stempel hield niet, die van markeerstift wel. Dus heb ik het over getrokken.

Hollands Notitieboekje

Stap 16. De masking tape toch aanbrengen! Namelijk aan de boven- en onderkant als randje op zowel de voor- als achterkant. Hier knip ik het randje eraf. Helaas stelde mijn camera scherp op de achtergrond en dit had ik niet door (bovendien maakte ik de foto met links, dit gaat al moeilijk)… Jammer, maar de handeling is wel duidelijk!

Hollands Notitieboekje

Stap 17. Ik besloot ook het lieve stelletje met masking tape in te ‘kleuren’. De vorm overtrekken op masking tape en voorzichtig uitknippen. Nog een hele opgave!

Hollands Notitieboekje

Het resultaat! Ik ben stiekem een beetje verliefd geworden op het boekje. Maar ja, ik houd van Hollands!

Actie!

Wat kun je winnen? Nee, niet het boekje. Dat houd ik mooi zelf! Wel kun je een deel van de benodigdheden winnen. Ik geef namelijk namens mijn eigen shop het notitieboekje weg met masking tape ‘airmail’, Hollandse servetten en een markeerstift. Voor de kwast, decoupagelijm en stempel(inkt) moet je zelf nog zorgen, mocht je het zelf willen maken. Wat moet je hiervoor doen? Laat een reactie achter om te laten weten dat je meedoet. Tweet daarbij het volgende bericht (als je Twitter hebt… zo niet, laat dit ook eventjes in de reactie weten): “Ik maak kans op doe-het-zelf artikelen bij @Nouksan, namelijk een notitieboekje, masking tape en meer. Kijk op www.nouk-san.nl/doe-het-zelf-pimp-je-notitieboekje!”

De winactie loopt tot en met 11 juni, de uitslag wordt daarna bekend gemaakt door middel van lootjes.

8 gedachten over “Doe-het-zelf: pimp je notitieboekje”

  1. Toch jammer dat ik een paar dagen geleden al iets bij je heb gewonnen ;) Ik wist helemaal niet dat je die tape verkoopt, supertof!

    1. Ik verkoop de tape niet, haha. Misschien staat het er wat onduidelijk. Nee, tape komt bij Winkel van Papier vandaan! En je mag opnieuw meedoen hoor ;)

  2. Esther Potters

    Heel leuk en creatief gedaan, dat wil ik ook weleens proberen, dus ik doe mee!
    En nu ga ik naar Twitter om ‘t bericht te plaatsen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven