Kaartenseries boswonder, kraft en happy van Oktoberdots

Oktoberdots : kaartenserie Boswonder, Happy en Kraft

Heb jij Oktoberdots de laatste tijd in de gaten gehouden? Sinds 7 mei heeft zij iedere dag een kaartje van veertien nieuwe ontwerpen via social media bekend gemaakt. Nu zijn deze nieuwe series en aparte kaarten online verkrijgbaar, namelijk ‘Happy’, ‘Kraft’ en ‘Boswonder’. In deze review komen vijf ontwerpen van de nieuwe kaarten aan bod.

Oktoberdots : kaartenserie Boswonder, Happy en Kraft

Allereerst de ‘Boswonder’-serie. Zowel een gewoon kaartje met bijhorende envelop als een uitnodiging. Geen ansichtkaarten zoals de voorkant misschien doet denken, maar juist eens iets anders. Op de envelop is er ruimte voor een adres en eventueel postzegel als dit nodig is. Ik vind de diertjes enorm lief en de kleurtjes passen perfect bij zowel het thema als Oktoberdots. Op de achterkant van ‘uitnodiging’ had ik echter meer tekst verwacht, zoals de voorgedrukte tekst voor een kinderfeestje. Dat neemt echter het mooie design niet weg. Deze nieuwe serie is absoluut mijn favoriet, vanwege de vrolijke maar toch matte kleurtjes en mooie illustraties. Dat de diertjes zo schattig zijn, heeft natuurlijk ook zo zijn voordeel bij mij.

Oktoberdots : kaartenserie Boswonder, Happy en Kraft

De volgende kaartenserie heet ‘Kraft’. Een naam die simpel is, maar ook effectief. De achtergrond heeft inderdaad een kraftpatroon, de kaarten zijn niet op dit soort papier gedrukt. De achterkant verschilt van elkaar, zoals te zien is op de foto. Ik vind de ovaalvorm op de achterkant van ‘happily ever after’ leuk, zeker omdat deze vorm ook op de voorkant staat. Het is eens iets anders! De ballonnen hebben een normale ‘ansichtkaart’-achterkant. Op de achterkant van beide kaarten vind ik overigens het kraftpatroon mooier dan op de voorkant. Wat ik wel een beetje jammer vind van de ballon, is dat de laatste twee ‘bubbels’ van de ballon geen wit randje eromheen hebben, terwijl de rest dit wel heeft. Zo lijkt het alsof deze details er niet toe doen. Maar de luchtballonnen op zich vind ik origineel. ‘Happily ever after’ vind ik een mooi kaartje om op te sturen wanneer iemand net getrouwd is of gaan samenwonen.

Oktoberdots : kaartenserie Boswonder, Happy en Kraft

Als laatste een kaart uit de serie ‘Happy’. Eén met heel veel verschillende luchtballonnen. Doordat de achtergrond hier wit is, valt het detail van de laatste twee bubbels die niet omrand zijn door witte borders niet op. De serienaam klopt ook, door alle vrolijke kleurtjes op de voor- en achterkant. Verder is het een gewone ansichtkaart, gewoon leuk om zomaar te versturen!

De kaarten zijn gedrukt op A6-formaat met een matte voorkant. Op de achterkant is gemakkelijk te schrijven, het voelt als karton aan. Mooie kaarten voor in mijn én jouw collectie!

De nieuwe kaartenseries ‘Kraft’, ‘Boswonder’ en ‘Happy’ zijn verkrijgbaar in Oktoberdots Shop. Per kaartje betaal je €0,85 tot €1 en per setje €2,50 tot €3,95.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

7 gedachten over “Kaartenseries boswonder, kraft en happy van Oktoberdots”

  1. Die kaart met ‘happily ever after’, hebben!! Die vind ik heeel leuk :D Ik zou hem niet eens opsturen, maar gewoon in m’n eigen collecite (of aan de muur) houden/hangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven