Cardcetera: Dutch Connection

Cardcetera : The Dutch Connection

Weet je nog dat Cardcetera een tijdje terug met ‘The French Connection‘ kwam? Toen werd al aangekondigd dat er snel een nieuwe serie aan de collectie toegevoegd zou worden. En dat is nu gebeurd! Acht mooie Hollandse kaarten vielen er een tijdje terug op mijn deurmat, namelijk ‘The Dutch Connection’. 

De ansichtkaarten die Cardcetera op de markt heeft gebracht, zijn originele fotokaarten. Eén daarvan is zelfs in de collectie opgenomen  door middel van een wedstrijd, namelijk ‘houten speculaasplanken’.

Cardcetera : The Dutch Connection

De eerste drie kaarten die ik laat zien, zijn ‘souvenir molens’, ‘speculaasplanken’ en ‘tulpen op de markt’. Alle drie stuk voor stuk Hollands. Molens en tulpen zijn natuurlijk een symbool van ons kikkerlandje. En daarom erg toepasselijk voor deze serie. De speculaasplanken lijken minder voor de hand te liggen, maar daarom juist origineel. Uiteraard is het ook leuk dat dit een ingezonden foto is.

Cardcetera : The Dutch Connection

Ook heb je de kaarten ‘fiets en bloemen’, ‘klompen’, ‘poffertjes bakken’, ‘kaas op de markt’ en ‘Nederlandse voordeuren’. De klompen en de kaas zijn typisch Hollands, de poffertjes en fiets zijn 100% Nederlands. En daarom ook weer stuk voor stuk perfect voor deze collectie. Natuurlijk ben ik iemand van het illustreren, maar deze foto’s zou ik ook wel in mijn collectie willen opnemen wanneer ik de ansichtkaarten uit wil breiden. Ik houd van Holland (en Nederland). En deze foto’s zijn echt prachtig!

Eén kaart sprong er voor mij uit. Helaas niet per se op een goede manier. De laatste kaart die ik kreeg te zien tijdens het uitpakken van het setje, was ‘Nederlandse voordeuren’. De foto’s zijn op zich erg mooi. Daarbij is de ansichtkaart ook zeker origineel, dat geef ik Astrid zeker mee. Helaas valt hij een beetje buiten de boot door de verschillende foto’s en de witte randjes. Dat vind ik zonde. Misschien wat een grachtenpand met een typisch Nederlandse voordeur passender geweest.

Cardcetera : The Dutch Connection

De achterkant! Net zoals bij ‘The French Connection’ geen officiële ansichtkaart achterkant. Maar wel een leuk delftsblauwe. En ik vind ‘m leuk! In een envelop te versturen, maar ook gewoon als ansichtkaart (anders teken je het lijntje er tussen toch gewoon zelf?). De kaarten zijn erg stevig en de voorkant is glanzend, dit maakt de foto’s mooier.

Mijn persoonlijke favoriet? Moeilijk! Ik vind de ‘kaas op de markt’-kaart het mooist qua kleuren en scherpte, maar ‘fiets en bloemen’ vind ik ook erg mooi. Het is helemaal Nederlands en ik vind het gewoon een mooie kaart.

De ansichtkaarten uit serie ‘The Dutch Connection‘ zijn verkrijgbaar voor €0,90 per stuk.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

1 gedachte over “Cardcetera: Dutch Connection”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven