Kaarten van Gorjuss

Papierdier: kaarten van Gorjuss

Ik ben gek op kaarten! Deze kwam ik tegen op Holy Stitch in de cel van Papierdier, een webwinkel vol papierwaren. Ik werd op slag verliefd: wat een mooie illustraties en kleuren! Helaas was niet de volledige serie aanwezig, de overige drie kreeg ik nagestuurd. Vandaar een wat late review, maar in dit artikel laat ik de kaarten van Gorjuss zien.

Papierdier: kaarten van Gorjuss

Een overzicht van de vijf kaarten uit de serie. Zoals je ziet zijn er een aantal die op elkaar lijken, maar staat er ook één apart. Hoewel ik dit eerst vreemd vond, ik ben iemand van de bijpassende ontwerpen, vind ik het nu juist wel mooi. Zo breng je namelijk variatie aan. Dat heeft Gorjuss niet alleen gedaan door verschillende kleuren en stijlen te gebruiken, maar ook de haarstijl en kleding van het meisje te veranderen. Origineel!

Papierdier: kaarten van Gorjuss

Ik noem deze de kaarten portretten. Ze zijn misschien donker, maar ik vind de kleuren prachtig. Het klopt. Daarbij ben ik gewoon super benieuwd hoe dit is geïllustreerd, ik zou willen dat ik het kon. En wat vind je van de dieren in de illustraties? Zo leuk! Er zit een glans over bepaalde delen van de kaart heen, hoewel je dat op de foto niet zo goed ziet.

Papierdier: kaarten van Gorjuss

Weer twee donkere kaarten, maar wel op een andere en warme manier. Ik vind het liefdevol. Ook vanwege de hartjes en het katje op schoot. Daarbij kan ik me voorstellen dat er een verhaal achter elke kaart zit, aangezien ieder kaart een titel heeft.

Papierdier: kaarten van Gorjuss

De laatste kaart is wel licht. Normaal gesproken ben ik fan van lichtere kleuren, maar ik moet eerlijk bekennen dat deze me pas op viel omdat ik naar het meisje zocht op de overige kaarten in het rek. Sowieso is deze kaart anders dan de rest, omdat hier geen glans overheen zit maar glitters. Ik kan persoonlijk niet kiezen welke mijn favoriet is. Volgens mij moet ik ooit eens een wand vrijmaken voor lijstjes met allemaal verschillende kaarten, want deze serie is ook om op te hangen als een schilderijtje. Overigens heeft het meisje enkel oogjes op haar gericht, maar ik mis een neusje en mondje eigenlijk niet. Dit komt omdat de rest mooi geïllustreerd is en het is een bepaalde stijl die mij inspireert.

Papierdier: kaarten van Gorjuss

Allerlaatst: de achterkant van de kaarten. Dit is er één van, maar alle kaarten hebben een soortgelijke achterkant. Geen ansichtkaart indeling, maar ik denk dat deze kaarten juist erg mooi zijn om te versturen in een envelop (als je ze al wilt versturen, want eigenlijk zijn ze toch veel te mooi?). Eventueel kun je er zelf wel een ansichtkaart van maken, trouwens. De achterkant is gedrukt op karton zodat er gemakkelijk op te schrijven is. De kaarten zijn erg stevig, dat vind ik ook altijd een pré. Kortom, ik ben erg enthousiast over de kaarten van Gorjuss. Ik ga eens op onderzoek uit naar meerdere producten van dit merk!

De kaarten vn Gorjuss zijn verkrijgbaar bij Papierdier voor €0,99.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

9 gedachten over “Kaarten van Gorjuss”

  1. Deze kaarten vind ik ook heel erg mooi! Deze manier van illustreren vind ik geweldig!! Ik heb het idee dat ze misschien gemaakt zijn met pro-markers, die lopen ook zo mooi in elkaar over zonder dat je de aanzet van de stift ziet.

    Thx voor het delen!

  2. Ik ben al een poosje fan van deze kaarten en ik verstuur ze graag. Krijg er ook altijd positieve reacties op!

    1. Bepaalde illustratoren kiezen hiervoor omdat de kijken dan zelf de emotie kan invullen van de karakters. Zonder mond en wenkbrauwen krijg je een emotieloos gezicht, wat in dit geval er voor zorgt dat je de kaarten zowel als schattig of juist als ‘dark’ kan zien. :)

  3. Ik ben helemaal weg van de kaarten van gorjuss. Helaas zijn ze heel moeilijk te verkrijgen. Ik heb er nu een aantal, maar de mooiste mis ik nog zoals het meisje met de paraplu. Ik stroop heel internet af om ze ergens te bestellen. Heb er nu een paar via happy postcrossing gekocht. Maar mis er nog zoveel. Tips altijd welkom……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven