Hatsaflatsa: print in lijstje en kaart

Hatsaflatsa: lijstje en wenskaart

Terwijl ik zelf samen met mijn moeder als Hollandsche Daemes als standhouder op Holy Stitch stond, werd ik verliefd op de illustraties van Hatsaflatsa. Dit is het bedrijf van Hanna Teerenstra. Oh, wat kan zij mooi en sprekend tekenen zeg! De eerst keer kocht ik een lijstje, de tweede keer (toen ik er gewoon als bezoeker kwam) een wenskaart. 

Hatsaflatsa: lijstje en wenskaart

Toen ik de cel van Hatsaflatsa binnenstapte, was ik op slag verliefd. Ik wist dat ik een lijstje met tekening wilde, maar welke was nog een hele opgave. Ik wist alleen dat ik er één met een wit lijstje wilde (zwart was ook beschikbaar). Maar dat maakte de keuze niet minder moeilijk. Uiteindelijk had ik er twee op het oog en na advies van Robert en mijn moeder heb ik deze gekozen. En ik ben er nog steeds erg blij mee.

Hatsaflatsa: lijstje en wenskaart

Het meisje op de tekening kijkt je echt aan. Ik vind het sprekend, want je kunt er van alles in zien. Ze is eigenlijk een vriendin die altijd op je let. Verder vind ik de tekening gewoon enorm mooi. Een inspiratie voor mij om te gaan tekenen. En de kleuren zijn heerlijk vrolijk. Overigens is het niet de originele tekening, hoewel ik dat eerst wel dacht. Ieder keer als ik de tekening aanraak, verbaas ik me er nog over dat het ‘slechts’ een kopie is. Het lijstje kostte €11.

Hatsaflatsa: lijstje en wenskaart

De tweede keer kocht ik deze mooie kaart. Toen ik de cel binnen stapte, viel mijn oog op deze kaart en ik wist meteen dat ik hem moest hebben. Zo heb ik het ook letterlijk tegen Hanna gezegd, die mij herkende van de vorige keer. ‘Home is where the heart is’ is mijn favoriete quote en een kat is mijn lievelingsdier. Deze kaart moest in mijn collectie, dus ik twijfelde geen moment en ik kocht hem meteen. Hij pronkt nog steeds trots in mijn collectie.

Hatsaflatsa: lijstje en wenskaart

Een close-up van de kat op de kaart. De illustratie is net zo mooi als het meisje in het lijstje, maar dan met zachte kleurtjes en een schattig gezicht.  En enorm mooie details, zoals ik dat zelf waarschijnlijk nooit voor elkaar zal krijgen. Weer enorme bewondering voor de tekenkunsten van Hanna.

Hatsaflatsa: lijstje en wenskaart

Behalve de voorkant is de rest van de kaart gewoon wit. Op de achterkant een stempelafdruk van het bedrijf. Daarbij zit de kaart in een mooie bijpassende envelop. Voor mij wordt het voortaan ‘home is where the heart and the cats are’. En deze kaart is daar een mooie reminder voor.

Kijk voor meer illustraties op de website van Hatsaflatsa.

3 gedachten over “Hatsaflatsa: print in lijstje en kaart”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven