‘Holland’ en ‘Snailmail’ ansichtkaarten en stickers van Ankepanke

Ankepanke: Holland en Snailmail kaarten en stickers

Als er iemand bijna ieder uur van de dag bezig is met ontwerpen, tekenen en knutselen… dan is het Ankepanke wel. Ik leerde deze ontwerpster een tijdje geleden kennen door middel van het Snailmail Magazine waar ik al eerder over blogde. Vanaf dat moment ben ik haar gaan volgen. Nu heeft ze een nieuwe kaartensetjes en stickersetjes llaten drukken, helemaal Hollands en geschikt voor Snailmail.

Ankepanke is veel bezig met Snailmail, maar ook met Postcrossing. Voor deze projecten zijn de kaarten en stickers ideaal. Natuurlijk is het ook gewoon leuk om zomaar een kaartje te sturen en/of de stickers ergens op te plakken.

Ankepanke: Holland en Snailmail kaarten en stickers

Allereerst de ansichtkaartenset ‘Snailmail’. Ze sluiten aan bij het Snailmail Magazine: de ontwerpen zijn zwart wit en stuk voor stuk getekend door Ankepanke zelf. Ik vind het leuk dat ze bijpassende producten heeft gemaakt, zo ook de stickers die ik verderop behandel. Daarbij zijn de kaarten in de kleuren, want beide kanten zijn gewoon van karton gemaakt. Zo kun je jouw eigen varianten op de bus doen! Mijn favoriet? De kaart met de verschillende objecten. Deze past naar mijn idee het beste bij Snailmail én lijkt mij het leukste om in te kleuren.

Ankepanke: Holland en Snailmail kaarten en stickers

De set met Hollandse ansichtkaarten lijkt helemaal niet op het andere setje. Deze zijn allemaal in kleur gedrukt en bovendien digitaal ontworpen. Het papiersoort is wel hetzelfde, de voorkant is in tegenstelling tot de meeste ansichtkaarten niet glanzend. Bij de Snailmail kaarten had ik dit verwacht, bij deze niet. Dit maakt de kaarten echter niet minder mooi. Ik vind de delftsblauwe het leukste, omdat het gewoon weer eens iets anders is. Hoewel ik de kaart met verschillende kleurtjes en objecten stiekem ook wel erg vrolijk vind!

Ankepanke: Holland en Snailmail kaarten en stickers

De achterkant van een Hollandse ansichtkaart. In principe ziet de achterkant van de Snailmail ansichtkaarten er ook zo uit, maar dan met een getekende postzegel in de rechter bovenhoek en getekende lijntjes voor de adressen. Zie hieronder. De achterkant is clean en simpel met genoeg ruimte om op te schrijven. De illustraties die erop staan vind ik vrolijk en de credits zijn niet storend.

Ankepanke: Holland en Snailmail kaarten en stickers

Een foto van de bovenkant van de ansichtkaart. Zoals je kunt zien, is het stevig papier. Daarbij voelt het papier ook fijn aan, er is geen probleem om erop te schrijven. Ik zou persoonlijk de postzegel wel naast de illustratie plakken, anders is het zo zonde! Verder zijn het afgeronde hoeken. Dit is ook eens iets anders dan bij de meeste kaarten. Al met al erg origineel! Ze zijn gedrukt op A6 formaat, zoals de meeste ansichtkaarten.

Ankepanke: Holland en Snailmail kaarten en stickers

De stickersetjes ‘Holland’ en ‘Snailmail’ zitten verpakt in zakjes. Per setje 5 stickers met verschillende illustraties. De zakjes waarin de stickers zitten, vind ik erg handig. Het masking tape maakt het af. Voor mijn gevoel hadden de setjes ansichtkaarten ook verpakt moeten worden, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Wat ik wel van de stickers had verwacht, is dat ze rond zijn. In principe zijn ze dat ook wel, maar je kunt zien dat ze stuk voor stuk uit een vel zijn geknipt. Dat vind ik wel jammer. Vierkant met een ronde sticker erop is niet erg, maar de geknipte vlakjes zijn ongelijk.

Ankepanke: Holland en Snailmail kaarten en stickers

Dit zijn de stickers die in het setje ‘Snailmail’ zitten. Ook deze sluiten weer aan bij het magazine: een slak, envelopjes, twee keer patroontjes en een kleine tekening. Ik zou de slak en envelopjes vooral gebruiken voor de enveloppen, de rest meer voor op de brief of andere creaties. Deze stickers hebben wel een glanzende lak over zich heen, ze zijn (helaas) dus niet in de kleuren.

Ankepanke: Holland en Snailmail kaarten en stickers

De Hollandse sluitzegels zijn natuurlijk kleurrijk. Dezelfde kleuren als bij de kaarten, maar toch een beetje verschillende ontwerpen. Het is duidelijk te zien dat ze bij elkaar horen. Ik zou de patroontjes wederom niet zo snel gebruiken op een envelop, maar dat is gewoon persoonlijke voorkeur. Ik vind de ontwerpen leuk en origineel. De stickers zijn 3,5 mm qua diameter. Klein en dus overal op te plakken!

De stickersetjes zijn voor €2,50 en de ansichtkaartensetjes voor €4,85 verkrijgbaar in mijn eigen shop. Ze zijn uiteraard ook verkrijgbaar in de Snailmail Shop, samen met nog vele andere leuke postartikelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven