Kroontjespen met inkt

8 mei 2013

Kroontjespen met inkt

Ik houd van vintage en ik houd van schrijven. Die combinatie gaat heel goed samen, dat is al meerdere keren gebleken. Zo ook bij de kroontjespen. Natuurlijk is een schrijfveer helemaal ouderwets, maar deze komt ook flink in de beurt. Een aantal jaar geleden in Frankrijk kocht ik het bovenstaande setje. Ik wil hem graag aan jullie laten zien!

Ik heb het setje natuurlijk al een paar keer gebruikt, daarom zitten er hier en daar al zwarte plekken. Ik heb intussen al twee kroontjespennen overigens, maar deze hoorde origineel bij deze set.

Kroontjespen met inkt

Een overzichtfoto van de set: zwarte inkt in een potje, een “apparaatje” dat de inkt opneemt als er teveel op het vel komt (de naam ontgaat mij eventjes) en de kroontjespen.

Kroontjespen met inkt

Hoewel ik de inkt al een aantal jaar heb, is het potje nog voor 3/4 voor. Omdat ik hem altijd goed afsluit, is hij helemaal niet uitgedroogd. Hier heb ik de pen eventjes in de inkt gedoopt.

Kroontjespen met inkt

Een close-up van het inktpotje met de dop ernaast. Ik word er al blij van als ik ernaar kijk. Natuurlijk duurt het wat langer omdat je niet aan één stuk door kunt schrijven, maar dat neemt de pret voor het schrijven voor bijvoorbeeld een brief niet weg.

Kroontjespen met inkt

Kroontjespen met inkt

Dit is dus het “apparaatje” waarmee je inkt kunt weghalen als er teveel op het vel terecht is gekomen. Zoals je kunt zien, heb ik hem al eens gebruikt. Ik moet nog ontdekken hoe ik het velletje papier kan vervangen, want hij kan wel draaien. Ik neem aan dat hij de inkt op een gegeven moment niet meer op kan nemen?

Kroontjespen met inkt

Een stukje schrijven met de kroontjespen. Dit is een gewoon blanco A4’tje, maar zoals je ziet wordt de inkt hier enorm vlekkerig op. Als ik in een schrift schrijf, is dat wel anders.


Reageren

Wil jij meedoen met praten over de video of blogpost? Gezellig! Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*