Kroontjespen met inkt

Kroontjespen met inkt

Ik houd van vintage en ik houd van schrijven. Die combinatie gaat heel goed samen, dat is al meerdere keren gebleken. Zo ook bij de kroontjespen. Natuurlijk is een schrijfveer helemaal ouderwets, maar deze komt ook flink in de beurt. Een aantal jaar geleden in Frankrijk kocht ik het bovenstaande setje. Ik wil hem graag aan jullie laten zien!

Ik heb het setje natuurlijk al een paar keer gebruikt, daarom zitten er hier en daar al zwarte plekken. Ik heb intussen al twee kroontjespennen overigens, maar deze hoorde origineel bij deze set.

Kroontjespen met inkt

Een overzichtfoto van de set: zwarte inkt in een potje, een “apparaatje” dat de inkt opneemt als er teveel op het vel komt (de naam ontgaat mij eventjes) en de kroontjespen.

Kroontjespen met inkt

Hoewel ik de inkt al een aantal jaar heb, is het potje nog voor 3/4 voor. Omdat ik hem altijd goed afsluit, is hij helemaal niet uitgedroogd. Hier heb ik de pen eventjes in de inkt gedoopt.

Kroontjespen met inkt

Een close-up van het inktpotje met de dop ernaast. Ik word er al blij van als ik ernaar kijk. Natuurlijk duurt het wat langer omdat je niet aan één stuk door kunt schrijven, maar dat neemt de pret voor het schrijven voor bijvoorbeeld een brief niet weg.

Kroontjespen met inkt

Kroontjespen met inkt

Dit is dus het “apparaatje” waarmee je inkt kunt weghalen als er teveel op het vel terecht is gekomen. Zoals je kunt zien, heb ik hem al eens gebruikt. Ik moet nog ontdekken hoe ik het velletje papier kan vervangen, want hij kan wel draaien. Ik neem aan dat hij de inkt op een gegeven moment niet meer op kan nemen?

Kroontjespen met inkt

Een stukje schrijven met de kroontjespen. Dit is een gewoon blanco A4’tje, maar zoals je ziet wordt de inkt hier enorm vlekkerig op. Als ik in een schrift schrijf, is dat wel anders.

12 gedachten over “Kroontjespen met inkt”

 1. Ik vind dit zo tof! En ik vind het zo jammer dat ik linkshandig ben, dan wordt het een groot vlekkenfestijn :(

  1. het ligt eraan wat voor papier je gebruikt.
   ikzelf ben ook linkshandig maar ik schrijf in van die tekenboeken die je bij de boekenwinkel haalt met zwart blauw of rode kaft.
   dit papier is ruwer dus neemt snel inkt op en heb je dus nergens last van

 2. Hoi Anouk,

  leuk hoor! :) schrijf je ook met een kaligrafie pen? dat ziet er ook altijd heel mooi sierlijk uit…

 3. Door het soort papier wordt de inkt zo vlekkerig… Het papier neemt teveel inkt op, dus vandaar… Schrijven op gladde vellen zoals in schrijftjes is daardoor veel gemakkelijker :)

 4. Dit te zien is zo gezellig nostalgisch.
  Ben weer in mijn dagboek begonnen met de kroontjespen, en is veel mooier dan met balpoint.
  En Calligrafie de smalste pen, als je daar een brief mee schrijft, ziet het er zo sierlijk uit, en je wordt er gewoon blij van, en ook degene die je met de brief of kaart verrast.
  Nou succes allemaal jullie, en geniet er maar van.
  Ik ga nog even zoeken naar een nieuwe inktpot, waar mijn pen op liggen kan. Doeiiiiiïi

 5. Je bezit een mooie inktstel.

  Echter ik schrijf uitsluitend met potlood of met inkt.
  Met balpen kan ik niet overweg, de hand druk gevoeligheid is te-licht voor de balpen.
  Verders ben ik ook linkshandig mijn hand schrift is hellend naar links.

  Ik wens je fijn schrijf plezier.

  Groet Ery

 6. Bij toeval kom ik hier omdat ik een goedkope kroontjespen zoek. Heb namelijk mijn eigen inkt gemaakt. Heel simpel als je weet hoe het werkt. En heel zwart. En dat wil ik eens uitproberen. Want met een stokje op een stuk houdt gaat al erg goed.
  En zo’n setje als jij daar hebt is uiteraard erg leuk. Maar ik ben heel erg van het zelf maken. Dus dat ook:-)

  Dat rose papier noemden we vroeger vloeipapier. Misschien dat je daar wat aan hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven