Nog 5 bekende merken bullet journals

Eind 2017 schreef ik een artikel over 5 bekende merken bullet journals. Destijds waren dit oprecht de namen die ik het meest voorbij zag komen in de community. Bijna drie jaar later zijn er echter vele bij gekomen. Daarom heb ik, naar aanleiding van de vraag op social media, een nieuw lijstje samengesteld met nog 5 bekende merken bullet journals.

Nog 5 bekende merken bullet journals

1. Als iemand een begrip in de creatieve wereld is geworden, is het CreaChick. In samenwerking met MUS creatief brengt zij sinds vorig jaar producten uit, waaronder een journal die naar haar wensen is gemaakt. Het is een A5 notitieboek met een harde lederen kaft dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is. De bullet journal bevat een elastiek, twee lintjes, een vakje achterin en een penloop. Het bevat 208 crèmekleurige stevige pagina’s en de journal blijft openliggen.

2. Dan een wat onbekender merk, maar wel één die ik steeds vaker voorbij zie komen: Dingbats. Persoonlijk heb ik hier nog geen ervaring mee, maar de beschrijving klinkt wel goed. Misschien binnenkort toch maar eens testen? De bullet journal is 16 x 21,5 cm en bevat een kunstleren cover in allerlei verschillende kleuren met een dier erin geperst. Verder heeft het notitieboek 3 index pagina’s, 2 legenda pagina’s, een future log, een elastiek en twee leestinten. Het boekje bevat 192 zuurvrij en crèmekleurige pagina’s van 100 grams. Een leuk feitje: het merk richt zich op ecologisch vriendelijke producten!

3. Scribbles That Matter is één van de eerste merken bullet journals die ik tegen kwam toen ik op zoek ging naar meer namen. Sterker nog: deze gebruik ik zelf om in te journalen op dit moment! En ik kan dus uit persoonlijke ervaring zeggen dat hij goed bevalt. De boekjes zijn van A5 formaat, bevatten een lederen kaft met eventueel doodles erin zoals op het voorbeeld (er bestaan ook versies zonder). Het boekje bevat 160 grams papier, hoewel er ook plannen bestaan voor ander soort papier. Er zitten voorgedrukte pagina’s in: contact, key, index, pen test en mindfulness. Het boekje bevat ook een elastiek, twee lintjes, een penloop en een vakje achterin. Hij blijft goed open liggen.

4. Een merk die ik wel in huis heb, maar nog niet heb gebruikt is Mossery. Ik wil deze namelijk graag nog eens testen. Het boekje is 19,3 x 14,6 cm en bevat 192 pagina’s 100 grams papier. De bullet journal bevat een harde kaft in allerlei verschillende motieven en heeft een vakje voorin én achterin, een elastiek en een leeslint. Er bestaan ook wire-o journals van dit merk. Op de officiële website zijn ze zelfs volgens mij te personaliseren.

5. En als laatste nog een merk die ik het meest voorbij zie komen (en terecht): Archer & Olive! Dit merk verkoopt journals in verschillende formaten en verschillende kleuren papier van 160 grams. Ik heb zelf de zwarte en de kaft variant op A5 formaat plus een met blanco pagina’s op B5 formaat. Het boekje bevat een elastiek, twee leeslintjes, een penloop, een vakje achterin en wat het extra speciaal maakt: een linnen kaft met een prachtige illustratie van de eigenaresse! De journal bevat 160 pagina’s en zit veilig verpakt in een mooi doosje.

De tien merken die ik tot nu toe heb genoemd, zijn niet de enige journals die er bestaan. Er zijn tegenwoordig zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet, volgens mij. Zelf gebruik ik nog steeds een Leuchtturm1917 als bullet journal. Zodra mijn Scribbles That Matter vol is, begin ik in een CreaChick journal om in te journalen. En daarna start ik hiermee in een Mossery. Zo kan ik de boekjes testen en heb een variatie in de kast staan. Archer & Olive gebruik ik voor creatieve doeleinden. Ieder boekje heeft voor- en nadelen! Ik denk dat het vooral een kwestie is van uitzoeken welke het beste bij jou past, maar ik hoop je zo weer een beetje op weg te hebben geholpen met deze merken bullet journals.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven