5 bekende merken bullet journals

Ben jij al bekend met de term Bullet Journal? Ik vind het een ideaal systeem! Ik werk er al jaren mee in mijn agenda en sinds april écht in een dotted notitieboek. Mijn huidige heeft nog ongeveer 70 lege pagina’s, dus in 2018 zal ik een nieuwe moeten uitzoeken. In het kader daarvan heb ik enkele bekende merken bullet journals op een rijtje gezet.

5 bekende merken bullet journals

1. Ik start met een merk dat je misschien niet heel bekend voorkomt: Rhodia. Ik leerde deze notitieboeken zelf pas kennen toen ik voor CreaWeekend op zoek was naar een blok met dotted papier erin. De notitieboeken van Rhodia hebben een harde kaft van ‘leatherette’ in verschillende formaten en bevatten 96 pagina’s Clairefontaine 90 grams kwaliteitspapier in ivoorkleur. Er zit een elastische sluiting en een boekenlegger bij het boekje.

2. Het eerste merk waar ik ooit naar keek voor een bullet journal – ook omdat ik het systeem in zo’n agenda toepaste – was MoleskineDe notitieboeken van dit merk zijn in drie formaten beschikbaar: pocket, large en xl. Ze hebben zowel zachte als harde kaften en zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Er zitten 192 pagina’s van 70 grams zuurvrij papier zonder paginanummers. Er zit een elastiek en een boekenlegger in.

3. Toen ik op zoek ging naar bekende merken bullet journal voor in het assortiment van Post & Papier, ben ik uitgekomen op Mijn Bullet Journal. Deze boeken zijn een samenwerking tussen MUS Creatief en BBNC Uitgevers. De bullet journals zijn beschikbaar in acht verschillende ontwerpen van 22,2 x 16,9 cm. De notitieboeken bevatten 260 dotted pagina’s waarvan enkele voorgedrukt zijn, zoals index en jaarkalender. Geen paginanummers.

4. Dan het merk dat ik zelf gebruiken: Leuchtturm1917. Deze boeken zijn beschikbaar in verschillende formaten én kleuren. Er zitten 250 pagina’s 80 grams zuurvrij gesatineerd papier in dat genummerd is. Er zit een elastiek omheen en twee boekenleggers in. De speciale Bullet Journal editie heeft er zelfs drie. Er zit ook een index van drie pagina’s voorin.

5. Als laatste een merk dat ik in de Facebook groep wel eens tegenkom: Nuuna. Deze notitieboeken hebben verschillende kaften, dus er is veel keuze. De bullet journal bevat 256 pagina’s 120 grams munken papier. Dit boek heeft als enige 3,5 mm tussen de puntjes zitten (de overige hebben allen 5 mm afstand). De boeken zijn gemaakt van zacht leer.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het best lastig vind om te kiezen tussen de bekende merken bullet journals! Het zou gemakkelijk zijn om voor Mijn Bullet Journal te gaan, want die heb ik thuis liggen. En hoewel ik de kaften mooi vind, wil ik graag paginanummers. Rhodia heeft me te weinig pagina’s en Moleskine te dun papier naar mijn idee. Nuuna vind ik op zich een goede optie, maar slechts 3,5 mm tussen de puntjes vind ik niet prettig. Daarom denk ik dat ik weer een Leuchtturm1917 uit ga zoeken, maar dan in een ander kleurtje. Welke van de bekende merken bullet journal is jouw favoriet?

1 gedachte over “5 bekende merken bullet journals”

  1. Mhhh goede afweging. Ik heb er ook weer eentje nodig maar koop altijd gewoon een fijne basic die ik tegenkom. Een van Moleskine ofzo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven