Wat is een Travelers Notebook?

11 november 2017

Travelers Notebook

Het begrip Travelers Notebook ben ik af en toe tegen gekomen toen ik op zoek was naar een Bullet Journal. Omdat het niet was wat ik zocht, heb ik het toen aan mij voorbij laten gaan. Toen ik eenmaal in mijn bujo was begonnen, kwam ik het echter nog een paar keer tegen. Mijn penvriendin schreef erover, een YouTuber (Boho Berry) stapte ernaar over en een webwinkel (Nikki Dotti) waar ik laatst bestelde, verkoopt er iemand voor. Maar: wat is het?

Travelers Notebook leather cover

Travelers Notebook

Wat is een Travelers Notebook? Ik dacht eerst dat het voor reizigers was om alles bij elkaar te houden. Maar, wat blijkt? Het is voor stationery liefhebbers! Eigenlijk is het een vrij simpel concept wat enorm mooi vormgegeven is. Het is namelijk een kaft van leer met elastieken erin. In de elastieken kun je inserts plaatsen die jouw notitieboek of map vormen. Er zijn twee verschillende formaten beschikbaar, namelijk regular (12 x 22 cm) en passport (11 x 13,5 cm). De leren kaften zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, donkerbruin en camel.

Travelers Notebook inserts

Inserts

Ik noemde het net al even: in een Travelers Notebook gaan inserts die je met elastieken vastmaakt aan de kaft (maar er ook gemakkelijk weer uit kunnen). Je kunt deze maken, maar ook aanschaffen in verschillende soorten. Zo heb je notitieboekjes met blanco, geruiten en gelinieerde pagina’s, maar ook pockets, mapjes en weekplanners. Er zijn allerlei mogelijkheden! Ik mis alleen dotted papier voor Bullet Journal, maar dit kun je ook zelf maken in blanco inserts als je wilt.

Travelers Notebook benodigdheden

Accessoires

Naast de kaft en de inserts zijn er ook nog allerlei accessoires verkrijgbaar. Zo kun je een label aanschaffen, maar ook een boekenlegger en een penhouder. Leuk om je Travelers Notebook op te pimpen! Om in je boek aan de slag te gaan, heb je natuurlijk ook allerlei materialen nodig. Je kunt aan de slag met benodigdheden die je ook voor bullet journaling gebruikt: fineliners, stempels, masking tape, stickers en nog veel meer. Het is maar net wat je er zelf van wilt maken!

Momenteel werk ik in een Leuchtturm1917 die ik nog steeds erg prettig vind, maar ik denk dat ik begin 2018 een nieuwe nodig heb. Een Travelers Notebook lijkt me op zich wel interessant, maar ik twijfel enorm… zal ik het net zo prettig vinden als een Bullet Journal? Laat me jouw opinie weten in de reacties!


Privacy Voorkeuren

Analytics

Nouk-san maakt gebruik van Google Analytics om statistieken te verzamelen. De cookies worden gebruikt om bezoeken te analyseren. De cookies verlopen na 2 jaar. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

_ga, _gid, _gat

Anti-spam

Nouk-san maakt gebruik van WP-SpamShield om spam tegen te houden. De cookies die hiervoor worden gebruikt, zijn nodig om de website te beveiligen en te laten functioneren. De cookies verlopen zodra de sessies is afgelopen of de browser wordt afgesloten. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

_wpss_p_, _wpss_h_, ckon1805, JCS_INENREF, JCS_INENTIM, NCS_INENTIM, PHPSESSID, SJECT1805, random 32 hex digit

WooCommerce

Nouk-san maakt gebruik van WooCommerce om gratis downloads en freebies aan te bieden. De cookies die hiervoor worden gebruikt, zijn nodig om de winkelmand te laten functioneren. De cookies verlopen zodra de winkelmand leeg is. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen

woocommerce_items_in_cart, wp_woocommerce_session_ (met unieke code erachter), woocommerce_cart_hash

WordPress

Nouk-san maakt gebruik van WordPress. De cookies zorgen ervoor dat jouw persoonlijke gegevens worden opgeslagen in jouw browser als je reageert, zodat je jouw gegevens niet iedere keer hoeft in te vullen. De cookies verlopen na ongeveer een jaar, maar zijn ten allen tijde via jouw eigen browser te verwijderen.

comment_author_, comment_author_email_, comment_author_url_