Brush pens: 5 merken op een rij

Brush pens… je hebt ze in allerlei soorten en maten. Zelfs maakte ik ermee kennis door Ecoline, maar ik leerde al vrij snel allerlei merken kennen. Hoewel ik ze het liefst allemaal wil proberen, zijn ze best prijzig (de ene meer dan de andere). Daarom heb ik besloten enkele merken brush pens op een rijtje te zetten op mijn blog! 

ZIG Clean Color

Allereerst pennen die ik zelf alleen maar bij een ander heb gezien, maar nooit in gebruik: Kuretake ZIG Clean Color Real Brush. Volgens de omschrijving werken ze prettig bij sketchen, journaling, catooning, illustratie en stempelen. De inkt is op waterbasis, dus blenden gaat gemakkelijk. De brush pennen zijn verkrijgbaar in 80 kleuren: per stuk (€2,95) of in verschillende sets.

Brush Pens Ecoline

Ecoline Brush Pens

Het merk waar ik zelf bekend mee ben, is Ecoline. De potjes heb ik vroeger op school mee gewerkt. De brush pennen heb ik aan het begin van dit jaar aangeschaft. Het zijn dikke stiften, maar ze hebben geen kwastje. Dit vind ik erg prettig, want ik ben er lang niet ervaren in en zo voorkom ik foutjes door haartjes die uit het kwastje gaan bij beweging. De brush pennen zijn verkrijgbaar in 29 kleuren per stuk (€2,50) of in verschillende sets.

Brush Pens Faber Castell

Faber Castell

Het merk Faber Castell leerde ik kennen door fineliners die ik voor mijn bullet journal gebruik. Tijdens mijn zoektocht naar een inkoopadres kwam ik erachter dat er allerlei brush pens beschikbaar zijn van dit merk. Ik heb zelf alleen de zwarte, maar hij werkt erg prettig. Opnieuw geen kwastje, maar hij is dunner dan Ecoline. De brush pennen zijn verkrijgbaar in 90 kleuren in verschillende sets vanaf €19,95.

Brush Pens Koi

Koi Coloring Brush

En toen ontdekte ik dat niet alleen Faber Castell, maar ook Sakura (je weet wel, van Micron Pigma) brush pens aanbiedt: Koi Coloring Brush! Ik heb ze alleen op plaatjes gezien, want ik ken – naar mijn weten – niemand die ze heeft. Ik kwam ze toevallig tegen bij een van mijn groothandels. Het zijn dunne stiften, maar ik kan niet ontdekken of er een kwastje op zit… De brush pennen zijn verkrijgbaar in 49 kleuren per stuk (€2,49) of in verschillende sets.

Brush Pens Zig

Tombow Dual Brush Pen

Als laatste een brush pen van een merk waar ik wel bekend mee ben, maar waar ik (nog) geen brush pens van heb: Tombow. Deze zijn favoriet van onder andere bullet journalers, maar ze zijn wel prijziger. Ze zijn echter wel aan twee kanten bruikbaar, waarbij één kant brush is. De brush pennen zijn verkrijgbaar in 95 kleuren per stuk (€3,65) of in verschillende sets.

Alle merken hebben een blender om kleuren mee te mengen en te vervagen. Er bestaan ongetwijfeld nog meer merken die brush pennen in hun assortiment hebben. Ken jij er één? Laat hem achter in de reacties! 

Wat is jouw favoriete merk brush pens?

2 gedachten over “Brush pens: 5 merken op een rij”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven