DIY masking tape dispenser

Zoals jullie misschien al weten, heb ik op mijn bureau een (luxe) washi tape dispenser staan. Er kunnen 22 tapes in, maar ik heb natuurlijk veel meer… de rest lag in een laatje en hangt soms aan een van mijn wandborden. Ik vond het echter handig om er nog één te hebben, dus besloot ik om er één zelf te maken: een DIY masking tape dispenser. Van het doosje waar normaal gesproken vershoudfolie in zit!

DIY masking tape dispenser

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Allereerst een doosje waarin vershoudfolie heeft gezeten. Eventueel kun je ook die van aluminiumfolie of bakpapier gebruiken, zolang er maar tandjes aanzitten. Verder is het handig als je iets hebt waarmee je het doosje kunt decoreren. Ik heb zelf gekozen voor duck tape omdat ik een kleine en een grote rol van hetzelfde ontwerp had liggen. Ik vond dit wel passend bij een tape dispenser! Masking tape zelf is niet dekkend genoeg om over het ontwerp van het doosje heen te gaan. Als laatste heb ik een schaar gepakt om alles op maat te knippen. Je kunt eventueel ook een rol of een stokje pakken dat lang genoeg is om in de lengte van het doosje te houden zodat de tapes hieraan kunnen hangen, maar ik vond het wel prettig dat ik vrijheid heb.

DIY masking tape dispenser

DIY masking tape dispenser

Aan de slag! Eigenlijk is dit een hele simpele DIY, want het doosje kun je gebruiken om jouw masking tape in te doen. Het kartelrandje kun je als dispenser gebruiken, ook al is het de andere kant op. Het enige wat je dus hoef te doen, is het decoreren van het doosje. Je wilt immers wel een leuke bureau-accessoire! Toch? Ik heb hiervoor eerst de grote rol met duck tape gepakt. Deze past precies over de zijkanten van de doosjes.

DIY masking tape dispenser

DIY masking tape dispenser

Vervolgens heb ik de hoekjes van de deksel op maat geknipt, maar er vervolgens weer afgehaald. Ik was namelijk even vergeten dat er ook nog een dunne strook op de voorkant van de kartelrand van de DIY masking tape dispenser moest. Om dit goed af te sluiten, ben ik hiermee over de rand gegaan en heb ik vervolgens de op maat gemaakte zijkanten er weer opgeplakt. Doordat het doosje een gladde afwerking heeft, is het duck tape er gelukkig af te halen en kun je dus foutjes herstellen.

DIY masking tape dispenser

Et voilà: je bent klaar! Je hoeft nu alleen jouw masking tapes nog te pakken om ze in jouw eigen DIY masking tape dispenser te doen. Ze passen er precies in. Als je ze mee wilt nemen of op wilt bergen, hoef je alleen de deksel dicht te doen. En wil je gebruik maken van het kartelrandje? Doe het doosje dicht en snij het tape naar boven af. Ik heb niet getest hoeveel tapes erin passen, maar in ieder geval genoeg. Veel DIY plezier!

DIY masking tape dispenser DIY masking tape dispenser

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven