Illustreren met papier

Ik werk al jaren met papier. Ik houd van dit materiaal! En gezien mijn liefde voor ontwerpen, is het eigenlijk verbazingwekkend dat ik het nog nooit heb gehad over illustreren met papier. Ik kwam het laatst per toeval tegen en ik heb enorm veel zin om er nu mee aan de slag te gaan. Maar, eerst heb ik wat voorbeelden opgezocht… en die wil ik graag met jullie delen!

Illustreren met papier Monique van Uden

Monique van Uden

Laat ik even voorop stellen: het is niet dat ik nog nooit eerder van illustreren met papier heb gehoord. Juist wel! Op creatieve beurzen ben ik namelijk wel stands tegen gekomen met onder andere creaties zoals die van Monique van Uden (zie bovenstaande foto). Ik vind het echt prachtig en vooral erg knap gemaakt, maar het is niet iets wat ik leuk vind om zelf te doen. Ja, ondanks dat ik van papier houd. Daarom heb ik het er nooit eerder over gehad, totdat…

Illustreren met papier Michaela Mihalyi

Michaela Mihalyi & Lissova Craft

…ik creaties tegen kwam die wel bij mijn stijl pasten. Kijk bijvoorbeeld naar de eerst afbeelding van deze blogpost. Prachtige cactussen van Lissova Craft, vind jij ook niet? Deze kun je gewoon bestellen in haar Etsy shop trouwens. Zij maakt voornamelijk planten, maar ik vind het echt prachtig. Een ander voorbeeld is bovenstaande foto waarbij allerlei papiersoorten worden gebruikt. Deze is afkomstig van Michaela Mihalyi. Ik wilde dat ik het had verzonnen, wauw!

Illustreren met papier Eiko Ojala

Eiko Ojala

Illustreren met papier is op zich al erg knap… het is vaak best priegelig, denk ik, omdat het om kleine onderdelen gaat. Als je dan ook nog een dimensie toevoegt, sta ik helemaal versteld. Kijk naar de hand van Eiko Ojala: hij lijkt het bijna echt vast te houden, als de spullen zelf iets minder statisch waren geplaatst. Dit neemt niet weg dat het alsnog erg mooi is! Zijn 3D creaties met papier zijn erg mooi (klik op link voor meer).

Illustreren met papier Mar Cerda

Mar Creda

Het vorige beeld is van een 3D creatie die nog wel plat is, maar met papier kun je natuurlijk ook miniatuur dingen maken. Ik heb vroeger bijvoorbeeld een heel circus met mijn vader gemaakt (schiet me nu ineens te binnen), ook al deed hij natuurlijk het meeste. Mar Creda doet soortgelijke dingen, zoals de balie van de conciërge bij een hotel. De post zit ook echt in de vakjes, zo cool! Ook zij heeft meerdere illustraties met papier gemaakt, dus kijk gerust even op haar website.

Illustreren met papier Elle Aime

Workshop bij Elle Aime?

Het is misschien wat te hoog gegrepen om meteen aan de slag te gaan met 3D, maar platte illustraties op papier vind ik ook erg mooi. Ik wil hier graag mee aan de slag. Natuurlijk kan ik zelf gaan proberen (wat ik ook zeker ga doen… wie weet wat eruit komt), maar toen zag ik bij Elle Aime dat er ook een workshop voor is. Op dit moment past het niet in mijn budget voor 21 november, maar misschien voor later zeker een idee. Ik houd het in mijn gedachten! En misschien is het ook wel leuk voor jullie als je het interessant vindt.

Wat vind jij van illustreren met papier?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven