Bullet Journal

Bullet Journal

Wie houdt er niet van notitieboeken of notities? In dit digitale tijdperk is een klein beetje organisatie wel handig. Bullet Journal is een analoog systeem om het heden organiseren, het verleden vast te leggen en de toekomst te plannen.

De methode die voor Bullet Journal wordt gebruikt heet ‘Rapid Logging’. Hiermee kun je verschillende soorten gegevens vastleggen op een gemakkelijke manier. Deze methode lijkt mij erg interessant en daarbij wil ik het misschien ook wel eens proberen. Ik ben benieuwd of het niet erg verwarrend wordt, dus ik ga het binnenkort eens proberen. Waarschijnlijk in een schriftje, want ik weet niet of ik het een heel notitieboek vol ga houden. Eerst proberen, dan kijken of het ook voor mij werkt.

Hoe werkt het? Allereerst plaats je een titel of datum bovenaan de pagina, het hangt ervan af of het algemeen is. Denk bij een specifiek onderwerp goed na over een goede titel. Daarna ga je over naar het content. Lange notities nemen vaak veel tijd in, bij deze methode gaat het over korte notities. Gecategoriseerd in taken (vierkante checkboxen), notities (bolletjes) en evenementen (lege cirkels). Ook kun je aan de kantlijn prioriteiten, onderzoek en inspiratie kwijt. Paginanummers en een inhoudsopgave zijn ook erg handig. Natuurlijk kun je deze methode op veel verschillende manieren gebruiken. Het lijkt mij in ieder geval erg interessant!

Hieronder staat een filmpje die van de website af komt. Wanneer ik deze methode heb getest, zal ik nog wel eens een blog posten over mijn bevindingen.

5 gedachten over “Bullet Journal”

  1. Ik denk dat ik dit ga toepassen in mijn toekomstige agenda, dus niet helemaal zoals in de video maar wel de verschillende manier van vierkante hokjes, rondjes en stipjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven