Eerste indruk Mossery journal

Eén van de merken die ik al een tijdje in mijn kast heb liggen om in de toekomst mee te journalen, is Mossery. Ik deed er zelfs een pentest in nadat ik hem had gekocht, maar ik besefte me ineens dat ik hem nog niet heb laten zien. Tijd voor een eerste indruk dus! De Mossery journal is een hardcover notitieboek dat witte ongenummerde pagina’s bevat. Degene uit mijn review heeft een limoen kaft met één lintje en een elastiek in een bijpassende groene kleur, maar er zijn allerlei verschillende ontwerpen beschikbaar. De bullet journal is te koop voor €24,95 bij onder andere Splendith.

Formaat

De Mossery journal heeft een ietwat apart formaat: 14,6 x 19,3 cm. Het lijkt op A5, maar is het niet. Het boekje is namelijk net iets korter en smaller. Ik vind dit echter niet storen. Hij is wel redelijk dik, maar alsnog gemakkelijk mee te nemen in je tas bijvoorbeeld.

Kaft

Het notitieboek bevat een hardcover kaft van karton. Zo ziet hij er ook uit, maar wel passend en zeker geen goedkope uitstraling. In de kaft staat ‘Mossery’ gegraveerd in het goudfolie. Er zit één leeslintjes in de achterkant van de kaft. Om je bullet journal bij elkaar te houden, is hij tevens voorzien van een elastiek. Ook zit er voor- én achterin een vakje waarin je jouw plaatjes, foto’s, stickers e.d. in kwijt kunt. Een kers op de taart is dat je het journal gedeelte uit de kaft kunt halen (dit zit vast in de twee vakjes) waardoor de kaft te hergebruiken is. En wat het nog prettiger maakt, is dat deze journal open blijft liggen zonder moeite!

Papier

De Mossery journal bevat 192 pagina’s 100 grams FSC gecertificeerd glad wit papier. De bladzijden zijn ongenummerd, maar voorin het boekje is wel een index aanwezig: je hoeft alleen de nummers zelf aan te brengen dus. Er zijn echter nog meer voorbedrukte pagina’s, zoals inspiratie, favorieten, doelen e.d. Persoonlijk vind ik dit niet heel prettig: ik deel mijn journal liever helemaal zelf in. Maar als je hier houvast aan hebt, kan het wel een aanrader zijn. De stipjes staan 5 mm van elkaar af zoals in de meeste journal en ze vallen niet enorm op, maar wel genoeg om fijn aan de slag te kunnen.

Van het gladde papier moet je houden. Mijn voorkeur gaat er niet naar uit omdat ik al snel het idee heb uit te schieten, zeker in combinatie met een fineliner (waar ik ook liever niet meer mee schrijf overigens). Met glad papier moet je sowieso alles goed laten drogen, want anders gaat het enorm vlekken. Niet zo praktisch voor linkshandigen bijvoorbeeld. Het papier heeft de pentest wel overleefd. Zolang je niet teveel inkt aanbrengt, zal het alleen ghosting geven, maar geen bleeding. Mocht je daar trouwens niet zo gek op zijn, is deze journal niet aan te raden. Alle pennen zijn duidelijk op de volgende pagina te zien.

De Mossery journal is wat mij betreft een prima notitieboek om te gebruiken als je voorkeur hebt voor glad papier en ghosting niet erg vindt.

Voor- en nadelen Mossery journal

+ Handig formaat, net geen A5
+ Voldoende pagina’s met 100 grams papier
+ Hardcover kartonnen kaft
+ Verkrijgbaar in verschillende ontwerpen
+ Blijft openliggen!
+ Stipjes zijn te zien, maar niet aanwezig
+ Marge van paginaranden tot dot grid
+ Inclusief een leeslintje en elastiek
+ Vakjes voor- en achterin
+/- Wit en glad papier
+/- Ghosting duidelijk
– Voorin enkele spreads met voorgedrukte pagina’s
– Geen paginanummers

https://youtu.be/TP5ro1KTmAE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven