Mijn eerste ervaring met Round Robin

Ergens halverwege dit jaar maakte ik kennis met Round Robin, een postproject waarbij boekjes rond worden gestuurd in een kleine groep. Ik had er wel eerder van gehoord, maar ik meldde mezelf destijds voor het eerst aan. Intussen is mijn eigen boekje weer bij mij terug! Daarom leek het mij wel leuk om mijn eerste ervaring met Round Robin te delen.

Round Robin Holland editie

Thema Holland

Toen ik mezelf opgaf voor Round Robin was ik eigenlijk niet echt op zoek naar zo’n project. Ik zag toevallig een bericht voorbij komen dat er een boekje Holland zou worden rondgestuurd. In een opwelling heb ik me aangemeld omdat ik dit thema zo leuk vind. Dit ben ik gedurende afgelopen maanden ook blijven vinden. Ik vond het alleen jammer dat niet iedereen hetzelfde hieronder heeft verstaan (of ik heb gewoon veel te bekrompen gedacht). In het vervolg zou ik daarom bij een thema specifiek vast willen leggen wat hieronder valt!

Round Robin Holland editie

Round Robin Holland editie

Round Robin boekje

Het aanschaffen van een boekje voor Round Robin was niet heel lastig, want deze heeft HEMA op voorraad. Je koopt wel gelijk drie schriften, maar notitieboekje heb je nooit genoeg… toch? De schriften zijn overigens gelinieerd, maar tijdens afgelopen maanden heb ik ook veel blanco boekjes ontvangen. Bij het uitzoeken van een boekje moet je denken om genoeg pagina’s en een gebonden rug. Het boekje kan namelijk dik worden! Ik heb overigens maar één keer pakketpost gehad, maar dit kwam doordat ik twee boekjes tegelijkertijd had ontvangen en moest doorsturen. Qua dikte kan hij dicht niet meer door de brievenbus op een gegeven moment, maar wel als hij open is. Dat viel me alles mee!

Round Robin Holland editie

Round Robin Holland editie

Favoriete pagina’s

Hoewel ik er soms echt tijd voor vrij moest maken, vond ik het erg leuk om eraan te werken. Ik vond het zelf het leukst om mijn eigen stickers Holland en Nederlandse vlaggetjes te gebruiken, maar ook rood wit blauw masking tape die ik halverwege kocht. Bij de input van anders in de boekjes was ik meteen fan van de onderstaande stijl. Diegene heeft al deze pagina’s op deze manier gemaakt. Prachtig! In mijn eigen boekje was een tweede favoriet het alfabet met Nederlands en Hollandse items. Overigens zijn de rest van de pagina’s ook mooi en divers geworden, maar deze sprongen er voor mij echt uit!

Round Robin Holland editie

Round Robin Holland editie

Verzenddata en deelnemers

Iets wat ik al vrij snel ontdekte, is dat ik moeite had met de verzenddata (drie weken tussen ieder boekje). Ik kon het maken van de boekjes gemakkelijk uitstellen als ik het druk had en hiervoor vergat ik het een beetje. Bovendien kwam er op laatste moment iemand bij en viel er halverwege iemand af, waardoor het schema een beetje in de war raakte… Ik heb wel eens meerdere boekjes gehad. Het voordeel was dat ik meerdere in één keer kon doen.

Mijn eerste ervaring met Round Robin duurde mijn voor mijn gevoel eigenlijk best lang. Dit komt door de lange periodes en elf deelnemers, denk ik. Ik zou de volgende keer misschien een kleiner groepje doen, waarbij je meer pagina’s per persoon versiert. Daarbij misschien ook een iets kortere termijn om weer te versturen, want hierdoor blijft het actueler en actiever, denk ik.

Round Robin Holland editie

Round Robin Holland editie

Ervaring met Round Robin

Het creatief bezig zijn met boekjes vond ik erg leuk om te doen. Speciaal voor dit thema had ik wat spulletjes gekocht. Ik moest er soms echt wel even tijd voor maken, maar als ik eenmaal bezig was, vond ik het super leuk om te doen. Ik had achteraf alleen misschien iets meer een brief willen schrijven zoals de rest ook heeft gedaan, maar dat is voor een volgende keer. Al met al een beetje een gemixte eerste ervaring met Round Robin dus! Maar als het de volgende keer anders gaat, zou ik het nog wel eens willen doen.

Round Robin Holland editie

Meedoen?

Lijkt het jou nu ook leuk om mee te doen aan postprojecten zoals Round Robin? Meld je dan aan bij de Facebook groep Snailmail en Swap Holland! Dit is een groep met allerlei mensen die graag aan echte post doen. Je kunt hier onder andere mee doen aan Round Robins met boekjes én kaarten.

Doe jij ook mee aan postprojecten zoals RR? Zo ja, wat is jouw ervaring met Round Robin?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven