Round Robin: hoe en wat?

Yay, ik heb weer een nieuw post project ontdekt! Of, nou ja, ontdekt… ik kende het concept al langer, maar ik doe er nu voor het eerst zelf aan: Round Robin. Via een Facebook groep doe ik mee aan een rondreisboekje Holland, een thema waar ik enorm blij van word! Maar wat is Round Robin eigenlijk en hoe doe je het? 

Round Robin

De naam Round Robin wordt gebruikt door creatievelingen en betekent een doorgeef project. Per post stuur je dus iets rond, waarin iedereen een aandeel heeft. Aan het einde heeft iedereen een eigen creatie, dus je maakt voor jezelf én de rest van de deelnemers in het groepje een deel van het project. Voor de post wordt hier meestal een boekje voor gebruikt, een project waar ik nu dus ook aan mee doe.

In het boekje maak je eerst zelf enkele pagina’s aan. Hierbij is het handig om jezelf voor te stellen en enkele wensen kenbaar te maken voor je boekje, zodat anderen op basis hiervan creaties kunnen maken. Je kunt hier van alles voor gebruiken, want het maakt niet uit dat het boekje een beetje dik wordt! Voor Round Robin wordt daarom ook een schrift aangeraden dat ongeveer op A5 formaat is gedrukt en is gestikt om de bladzijden bij elkaar te houden. Deze zijn bij de HEMA te koop (drie per set) of bijvoorbeeld bij By Kris (als je meer informatie wilt over Round Robin, kun je hier ook terecht).

Round Robin hoe en wat 2

Rondreisboekje Holland

Het bericht over een nieuw rondreisboekje met thema Holland kwam ik door puur toeval tegen in de Facebook groep. Ik ben niet enorm actief, ik kijk slechts af en toe. Hoewel ik zoiets nog niet eerder had gedaan, leek het mij wel leuk om te knutselen in een boekje met z’n allen! Het thema Holland was hierbij een mooie bijkomstigheid. Op Koningsdag heb ik mijn eigen boekje gemaakt en verstuurd, ik vond het wel een passende dag! De voorkant heb ik beplakt met postzegels en aan de binnenkant heb ik gevraagd om een inhoudsopgave. De rest heb ik, naast een introductie, gewoon versierd met Hollands kleuren en papierwaren.

Intussen heb ik al twee weken het Round Robin boekje van iemand anders binnen. Begin volgende week moet hij op de post, dus ik ga nog even aan de knutsel een dezer dagen. Bij het maken van de bladzijden in mijn eigen boekje viel het me mee qua tijd en hoe snel je zes bladzijden vol hebt! Ik heb zin om ermee aan de slag te gaan in ieder geval. En ik ben benieuwd welke creaties er allemaal uit komen, plus voornamelijk hoe mijn eigen boekje eruit komt te zien!

Wat vind jij van het postproject Round Robin?

5 gedachten over “Round Robin: hoe en wat?”

  1. Wat een leuk idee, krijg je dan aan het einde je eigen boekje terug? Holland is ook een dankbaar onderwerp :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven