Een postzegel ‘gewoon’ een postzegel?

Als postliefhebber heb ik ook wel een kleine zwak voor postzegels. Zeker als het mooie zijn! Maar een postzegel is tegenwoordig niet zomaar meer een postzegel. En misschien zijn ze dat ook wel nooit geweest… er zijn zoveel verschillende! Zowel qua waarde als ontwerp, maar ook als functie. Er is zoveel keuze en meerdere mogelijkheden!

Postzegel speciaal

Speciale gelegenheden postzegel

Er zijn namelijk normale postzegels met bijvoorbeeld koning Willem-Alexander, waarop een 1 of 2 staat vanwege de waarde. Oh, en natuurlijk internationale. Maar er zijn ook enkele voor speciale gelegenheden. Is er een baby geboren? Dan is het mooi om de geboortezegel te gebruiken zodat het plaatje compleet is. Als er iemand overleden? Gebruik dan rouwzegels met een rustig ontwerp. Ga je trouwen? De postzegel liefde is mooi voor op de uitnodigingen. Helaas zijn de kosten hiervan gelijk aan de normale postzegel, dus het wordt niet goedkoper om post te versturen met speciale gelegenheden.

Postzegel Holland en Postcrossing

Postzegels op vellen

Er zijn veel speciale ontwerpen die op postzegels zijn gedrukt. Ik denk dat ik deze edities misschien wel de leukste vind! Niet allemaal, maar ik ben blij dat PostNL de moeite neemt om ze te (laten) maken. Het vrolijk de post op, zo’n postzegel! Voor Postcrossing zijn er nu speciale internationale zegels, inclusief ‘priority’. Ik heb ze nog niet besteld, maar ik zou het wel moeten doen… ik gebruik nu iedere keer twee gewone postzegels binnen Nederland. Een beetje zonde van die centjes die er teveel op staan. Het tweede vel dat ik uitlicht, gebruik ik wel regelmatig als ik niet een vel van 50 zegels haal. Namelijk de Nederlandse iconen! Geweldig voor Hollandse post, bijvoorbeeld voor snailmail. En mijn favoriet op het moment! I <3 Holland.

Wat is jouw favoriete postzegel?

4 gedachten over “Een postzegel ‘gewoon’ een postzegel?”

  1. Dol op postzegels!
    Gebruik graag mooie…..vind de postcrossing exemplaren erg mooi, maar ook de diverse nieuwe uitgiften.
    Voor het buitenland gebruik ik ( als de internationale op zijn ) de gewone nederlandse en laat ik het overige bedrag bijplakken…scheelt weer tov twee zegels gebruiken, maar ik heb de postcrossingvellen op voorraad ingeslagen ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven