Een postzegel ‘gewoon’ een postzegel?

20 mei 2016

Als postliefhebber heb ik ook wel een kleine zwak voor postzegels. Zeker als het mooie zijn! Maar een postzegel is tegenwoordig niet zomaar meer een postzegel. En misschien zijn ze dat ook wel nooit geweest… er zijn zoveel verschillende! Zowel qua waarde als ontwerp, maar ook als functie. Er is zoveel keuze en meerdere mogelijkheden!

Postzegel speciaal

Speciale gelegenheden postzegel

Er zijn namelijk normale postzegels met bijvoorbeeld koning Willem-Alexander, waarop een 1 of 2 staat vanwege de waarde. Oh, en natuurlijk internationale. Maar er zijn ook enkele voor speciale gelegenheden. Is er een baby geboren? Dan is het mooi om de geboortezegel te gebruiken zodat het plaatje compleet is. Als er iemand overleden? Gebruik dan rouwzegels met een rustig ontwerp. Ga je trouwen? De postzegel liefde is mooi voor op de uitnodigingen. Helaas zijn de kosten hiervan gelijk aan de normale postzegel, dus het wordt niet goedkoper om post te versturen met speciale gelegenheden.

Postzegel Holland en Postcrossing

Postzegels op vellen

Er zijn veel speciale ontwerpen die op postzegels zijn gedrukt. Ik denk dat ik deze edities misschien wel de leukste vind! Niet allemaal, maar ik ben blij dat PostNL de moeite neemt om ze te (laten) maken. Het vrolijk de post op, zo’n postzegel! Voor Postcrossing zijn er nu speciale internationale zegels, inclusief ‘priority’. Ik heb ze nog niet besteld, maar ik zou het wel moeten doen… ik gebruik nu iedere keer twee gewone postzegels binnen Nederland. Een beetje zonde van die centjes die er teveel op staan. Het tweede vel dat ik uitlicht, gebruik ik wel regelmatig als ik niet een vel van 50 zegels haal. Namelijk de Nederlandse iconen! Geweldig voor Hollandse post, bijvoorbeeld voor snailmail. En mijn favoriet op het moment! I <3 Holland.

Wat is jouw favoriete postzegel?


Reageren

Wil jij meedoen met praten over de video of blogpost? Gezellig! Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*