DIY canvas bruiloft gift

Zo heb je nooit een bruiloft en zo heb je er ineens twee in korte tijd! Deze maand trouwde vriendinnetje Emmy en volgende maand trouwen mijn zwager en schoonzus (hoewel ik ze zo eigenlijk niet mag noemen natuurlijk). En bij een bruiloft hoort een cadeau! Maar ja, wat geef je een bruidspaar? Ik vond dit enorm lastig, maar toen bedacht ik mij: waarom maak ik niet gewoon zelf iets? Het idee voor een DIY kwam spontaan bij mij op: een canvas bruiloft gift!

DIY canvas bruiloft gift 2

Benodigdheden

Afgelopen zondag grabbelde ik wat rond in mijn mand met knutselspullen en pakte ik er random wat dingen uit. Wat uiteindelijk best één geheel begon te lijken, zoals een hart, vier kleuren touw en een sleutel. Met decoupage materiaal en een canvas erbij was een idee ineens gemakkelijk gevormd, met wat inspiratie vanuit de workshops Mixed Media die ik begin deze maand volgde! Ik heb gekozen voor een kleine canvas, maar je kunt het cadeau natuurlijk zo groot maken zoals je zelf wilt!

DIY canvas bruiloft gift 3

DIY canvas bruiloft gift 4

DIY canvas bruiloft gift

Allereerst heb ik met servetten en decoupage lijm de achtergrond gemaakt. Ik had nog mooie ontwerpen in de kast liggen die goed pasten bij de knutselspullen die ik uit mijn mand had gehaald. Van twee verschillende ontwerpen heb ik één geheel gemaakt door dit precies uit te knippen en op te plakken. Het hart is overigens een tweede laag op de achtergrond zodat het beter zou blenden en bovendien was het zo minder moeite.

DIY canvas bruiloft gift 5

Vervolgens heb ik de knutselspullen erbij gepakt: een houten hartje, een zilveren sleutel (niet echt) en zwart/wit touw. Deze heb ik als 3D object, zoals geleerd bij de workshop Mixed Media, op de achtergrond geplakt met vloeibare lijm. Overigens had ik van te voren al bedacht hoe ik canvas wilde vormgeven en ik moet zeggen dat ik de canvas bruiloft gift bést mooi vind! Hopelijk vinden de aanstaanden dit ook. (Oh, en er wordt trouwens een gezamenlijk duurder cadeau gegeven, maar ik wilde er iets persoonlijks bij doen.)

Mijn originele idee was om er een quote op te schrijven met brush pennen van Action, namelijk “you are the key to my heart”. Terwijl de 3D objecten aan het drogen waren besloot ik dit echter niet te doen, omdat de canvas best klein was en ik bang was dat ik het cadeau zou verpesten.

DIY canvas bruiloft gift 6

1 gedachte over “DIY canvas bruiloft gift”

  1. Leuk cadeautje.
    Persoonlijk gemaakte dingen vindt ik ook altijd zo leuk.
    Dan weet je gewoon dat iemand er tijd in heeft gestoken voor jouw.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven