DIY mini pallets als onderzetters

Sinds de nieuwe eettafel in huis is, gebruik ik onderzetters als ik glazen gebruik. Uiteraard is de tafel tweedehands en hierdoor al een beetje beschadigd, maar ik ben er toch ineens een stuk zuiniger op dan de oude (ook op de nieuwe salontafel straks)! We hebben op dit moment wel kurken onderzetters die er mooi bij passen, maar ik wilde nieuwe onderzetters voor de eettafel voor een beetje variatie. Dus pakte ik mijn creatieve spullen uit de kast, want kopen wilde ik ze niet… het resultaat: DIY mini pallets als onderzetters!

DIY mini pallets als onderzetters 2

Benodigdheden

Om de mini pallets te maken heb je eigenlijk niet eens veel nodig, want het is niet erg moeilijk. Ik heb ijslolly stokjes van Xenos, masking tape (naar keuze natuurlijk!) en mijn nieuwe lijmpistool gebruikt. Ja, ik weet het, het gereedschap is een beetje verslavend, maar het is zó handig! Trouwens: deze DIY is simpel en je hebt er niet veel voor nodig, maar het kan best tijdrovend zijn. Ik heb er drie gemaakt, maar hier ben ik bijna twee uur mee bezig geweest. ;)

DIY mini pallets als onderzetters 3

DIY mini pallets

Als je jouw benodigdheden bij elkaar hebt gesprokkeld (en dus de tapes hebt gekozen), ga je bepalen hoe jij wilt dat jouw mini pallets eruit komen te zien. Ik heb gekozen voor een patroontje van drie verschillende tapes die zich opvolgen. Je bepaalt hier ook gelijk hoeveel ijslolly stokjes je wilt gebruiken op één palletje zodat je weet hoeveel stokjes je moet versieren. Vervolgens ga je de masking tape erop plakken. Vaak is de tape iets te breed, maar je vouwt dit simpelweg om het stokje heen. Eventueel kun je het ook afknippen, maar ik vond het wel mooi als de zijkanten ook versiert zijn, want die zie je straks!

DIY mini pallets als onderzetters 4

Na het versieren van de ijslolly stokjes met masking tape, ga je er echte mini pallets van maken! Zorg dat je een vierkant maakt met vier ijslollystokjes, waarbij twee parallel onder en twee parallel boven liggen. Dit lijm je vervolgens vast. Op de stokjes die bovenop liggen, plak je nog twee om het te verhogen. Vervolgens plak je de ijslolly stokjes met de tape hierop. Ik heb gekozen voor zeven stokjes per mini pallet, zodat er wat ruimte tussen zit, maar niet teveel.

DIY mini pallets als onderzetters 5

Et voilà, je hebt je eigen DIY mini pallets als onderzetters! Door de masking tape kun je geheel jouw eigen stijl kiezen. Ik heb gekozen voor kleurrijk en pastel, maar je kunt ook zwart en wit doen bijvoorbeeld. Eventueel kun je de ijslolly stokjes ook beschilderen of op een andere manier versieren. Door de stokjes zijn de mini pallets misschien net iets groter dan een “normale” onderzetter, maar ik vind ze enorm leuk!

DIY mini pallets als onderzetters 6

4 gedachten over “DIY mini pallets als onderzetters”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven