DIY persoonlijke gift tags

Als er een verjaardag in mijn schoonfamilie is, is het vrijwel vaste prik voor mij om een kaartje bij gezamenlijke cadeaus te doen. Erg leuk! Maar ik vind het ook leuk om iets speciaals van het cadeau zelf te maken (het inpakken dan hè, niet wat erin zit). Daarom liet ik visitekaartjes (mét snijvorm) drukken bij Fotofabriek voor persoonlijke gift tags!

Fotofabriek

Ken je Fotofabriek al? Het is een website waarop je allerlei producten kunt laten personaliseren met foto’s. Van fotoboeken (waarmee ze zijn uitgeroepen tot winnaar van radat fotoboekentest bij Avrotros) tot schoolagenda’s, van kaarten tot telefoonhoesjes. En dus ook visitekaartjes! Dit zijn kaartjes op het formaat 8,5 x 5,5 cm op stevig papier waarmee je jezelf kunt presenteren en promoten.

In een online editor kun je het gehele kaartje, zowel de voor- als achterkant, helemaal ontwerpen naar eigen keuze. Je kunt zelfs een snijvorm kiezen, bijvoorbeeld een wolk of koffer! Voor zowel mijn blog als mijn shop heb ik visitekaartjes. Maar met de kaartjes kun je natuurlijk ook DIY’en! Het leek mij wel leuk om er gift tags mee te maken, hoewel het spel memory ook door mijn hoofd is gegaan. Omdat ik een soort labels wilde hebben, heb ik ervoor gekozen om alleen een voorkant te ontwerpen én ze te laten snijden in een vorm van een soort huisje.

DIY persoonlijke gift tags 2

Visitekaartjes

Na bestelling lagen de visitekaartjes al vrij snel op de deurmat! Een snelle levering en netjes verpakt. Ik heb een foto van Robert en mijzelf gebruikt voor op de kaartjes, in het zwart wit, met een rood hartje erbij. Dit omdat het mij dus leuk lijkt om ze aan cadeautjes te hangen in de toekomst! De achterkant is blanco, zodat ik nog tekst of iets anders kwijt kan. De kaartjes zijn stevig en hebben een fijne matte structuur, waardoor dit gemakkelijk gaat. De snijvorm is mooi gesneden en het ontwerp is precies zoals ik het had gemaakt. Het enige puntje dat ik eraan op te merken heb, is dat het zwart wit naar mijn idee naar een groene tint lijkt te gaan. Toch vind ik de kaartjes erg goed gelukt!

DIY persoonlijke gift tags 3

DIY gift tags

Tijd om de visitekaartjes in gift tags te veranderen! Dit is eigenlijk heel simpel. Schrijf eerst even een tekst op de achterkant (of doe iets anders, dat maakt niet uit). Vervolgens maak je met een perforator even een gaatje in een hoek, ik heb dit bij de punt van het “dakje” gedaan zodat het echt een label lijkt. Hierdoor haal je touw dat je vervolgens om het cadeau heen doet. Ik had een cadeau als een soort ananas ingepakt. Hierbij heb ik het touw met de gift tag als sluiting gebruikt. Zo heb je jouw cadeau niet alleen versierd, maar is het ook persoonlijk! Eventueel zou je de kaartjes ook voor bij bedankjes kunnen gebruiken, dit is hetzelfde idee.

De visitekaartjes (met snijvorm naar keuze) zijn verkrijgbaar bij Fotofabriek vanaf €9,99 per 50 stuks.

Deze review bevat producten die ik gratis heb verkregen, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

3 gedachten over “DIY persoonlijke gift tags”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven