DIY snailmail cactus

Echte post is zoveel leuker, óók in de zomer! Terwijl je aan het zonnebaden bent, is het best mogelijk om lekker in de tuin te gaan knutselen. Toch? En bij zoveel zon, hoort ook een zomers thema. Daarom ben ik aan de slag gegaan met snailmail cactus! En jij kunt hem heel gemakkelijk óók maken of als inspiratie gebruiken…

DIY snailmail cactus 2

Snailmail cactus

Heb jij je helemaal ingesmeerd? Staan je stoel en je tafel in tuin klaar? Mooi zo! Dan kunnen we aan de slag met de snailmail cactus. Letterlijk, want we gaan namelijk een cactus maken van papier! Ik heb hiervoor een 200 grams A4 papiertje dubbelgevouwen en er vervolgens een cactus uitgeknipt. Zorg dat je een deel van de vouwkant gebruikt, zodat de cactus straks open kan! Ik heb dit met de laagste arm gedaan. Vervolgens heb ik de voorkant ingekleurd met twinmarkers van Action! Dit zijn ook gelijk de kleuren die ik in de gehele snailmail cactus heb doorgevoerd.

DIY snailmail cactus 3

De cactus van papier gaat als een boekje open, dus vervolgens ben ik aan de slag gegaan met de binnenkant. Aan de linkerkant heb ik A5 schrijfpapier geplakt waar ook cactussen op staan en dit heb ik vervolgens geknipt in de juiste vorm. Hier staat nu nog geen berichtje, maar die ga ik uiteraard nog wel schrijven! Aan de rechtskant heb ik groene masking tape gebruikt om de cactus te maken. Vervolgens heb ik een zakje met magneetjes erop geplakt met roze tape, geheel in stijl van de snailmail.

DIY snailmail cactus 6

DIY magneetjes

En die magneetjes heb ik ook zelf gemaakt met de DIY set van Groovy Magnets! Ik heb een paar illustraties van cactussen uit Flow book for paperlovers geknipt om deze op de magneten te plakken en ze vervolgens uit te knippen. Het zijn maar kleine magneetjes, maar toch erg leuk!

DIY snailmail cactus 4

Als laatste heb ik de achterkant beplakt met servetten waar cactussen op staan. Tip: gebruik hiervoor alleen het bovenste laagje, anders is er kans dat de bovenste lagen er later afvallen en dan houd je een witte ondergrond over. Da’s een beetje zonde natuurlijk! Verder heb ik nog twee stickers opgeplakt: één van een cactus en één met een gieter die het water als het ware over de plant giet. Ik vond dit wel een grappig detail!

DIY snailmail cactus 5

Winnen!

Zoals bij iedere snailmail die ik als DIY inspiratie maak, kun je ook deze cactus winnen! Wil je kans maken? Laat even een reactie achter met de reden dat jij hem in huis zou willen hebben en misschien is hij binnenkort van jou! Ik zou het ook leuk vinden als je deze blogpost een hartje geeft én me volgt op Bloglovin’!

De winactie loopt tot en met 8 augustus om 23.59 uur.

4 gedachten over “DIY snailmail cactus”

 1. Ooohh..wat grappig!
  Ik raak hierdoor geinspireerd…deze week weinig tijd om te knutselen, dus dan zou het superhandig zijn om m te winnen. Win ik niet…..dan ga ik zelf aan de slag met dit super leuke idee!!

  Groetjes, Marianne

 2. Leuk!!!
  Ik zou deze willen winnen omdat post krijgen inderdaad superleuk is! En omdat ik van cactussen houd!!!
  Groetjes,
  Marjolein

 3. Wat leuk! Ik houd enorm van snail mail en zou er dringend ook wat meer mee moeten doen… Mocht ik winnen, kan je dus ook iets in de plaats verwachten ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven