Open when letters: echte post in huis!

Je ziet het wel eens in films: een ouder die overlijdt als een kind jong is, schrijft een brief voor als hij of zij ouder is. Zulke brieven heten open when letters en je kunt ze ook heel gemakkelijk zélf schrijven! Niet alleen voor eerdergenoemde situatie, maar voor van alles en nog wat. Ik vind het een mooi idee!

Open when letters

Wat houdt het concept open when letters precies in? Dat je een brief schrijft die pas op het moment dat de situatie zich voordoet wordt geopend door een ander. Zo’n brief kan dus voor iedereen zijn: je partner, je kind, je ouders, je vriend(in) en wie je zelf maar kunt bedenken! Het idee is dat je iemand een hart onder de riem kunt steken als je er (even) niet bent of wanneer je zelf iets stoms hebt gedaan, bijvoorbeeld.

Brieven schrijven

Het lijkt mij erg mooi om zulke brieven te schrijven. Bijvoorbeeld voor mijn vriend als ik enorm druk ben met werk of wanneer ik me op hem af reageer (want dat gebeurt wel eens). Maar ook voor familieleden of vrienden als ze het even nodig hebben. Misschien dat ik binnenkort dus maar eens aan de slag ga! Overigens lijkt het me ook leuk om zo’n brief te lezen als ik me een keer verdrietig voel bijvoorbeeld.

10 ideeën

Heb je nog geen idee om een brief te schrijven rondom open when letters? Ik heb enkele situaties op een rijtje gezet voor je!

 • Wanneer je verdrietig of boos bent.
 • Wanneer we ruzie hebben gemaakt.
 • Wanneer ik even geen tijd voor je heb.
 • Wanneer je me mist.
 • Wanneer je afstudeert, trouwt of een kind krijgt.
 • Wanneer je teleurgesteld bent in jezelf.
 • Wanneer je zenuwachtig bent.
 • Wanneer je een bepaalde leeftijd hebt bereikt.
 • Wanneer je jezelf schaamt voor iets.
 • Wanneer ik er niet meer ben.

Heb je nog meer inspiratie nodig? Er is een Etsy shop vol met allerlei ideeën!

Afbeelding afkomstig van LDR magazine (met nog veel meer ideeën voor open when letters).

4 gedachten over “Open when letters: echte post in huis!”

 1. Wat een ontzettend leuk idee is dit! Ik heb er ook weleens aan gedacht om dit voor moeilijke momenten te maken. Wie weet ga ik dat nog eens voor mezelf doen :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven