Last-minute DIY kerstdecoratie met kerstkaarten

Stel: het is 24 december, de dag voor kerstmis. Eerste of tweede kerstdag komt er familie op bezoek. Jouw woning is nog niet (genoeg) gedecoreerd. Wat doe je? Tijd voor last-minute DIY kerstdecoratie! Waarom zou je hier nieuwe materialen voor halen als je ze ook al in huis hebt? Je kunt jouw kerstkaarten namelijk gewoon op de schoorsteenmantel zetten, maar er ook andere leuke dingen mee maken. Ik geef je vier ideeën om jouw huis met kerstkaarten te decoreren!

DIY kerstdecoratie met kerstkaarten

Idee #1: in de kerstboom!

Je hebt vast al wel een kerstboom in huis staan, toch? Leuk! Wij hebben alleen lichtjes, slingers en enkele ballen erin gedaan… daarom kunnen kerstkaarten een mooie extra toevoeging zijn. Het maakt het niet alleen gezelliger, maar ook persoonlijker! Ik heb ze er gewoon met gouden knijpertjes in gehangen of ze op takken gezet, maar je kunt ook andere klemmetjes of haakjes gebruiken natuurlijk.

DIY kerstdecoratie met kerstkaarten

Idee #2: in een kerstslinger

Wij hebben een prachtige groene kerstslinger aan de spiegel hangen. Net als bij de kerstboom, kun je deze natuurlijk ook volhangen met jouw kerstkaarten! Sterker nog: misschien zelfs nog wel leuker, want de slinger heeft verder geen versiering. Ik heb hier weer houden knijpertjes gebruikt, maar het had ook met bijvoorbeeld paperclips gekund!

DIY kerstdecoratie met kerstkaarten

Idee #3: masking tape

Door de vele kerstkaarten die ik zowel privé (samen met Robert) als zakelijk krijg, staat mijn schoorsteenmantel nogal snel vol. Natuurlijk kan ik alle ideeën uit deze post ook zelf toepassen uit praktische redenen, maar ik vind op of bij de schoorsteenmantel nog steeds het leukst. Daarom heb ik mijn rolletjes masking tape met gouden folie erbij gepakt om enkele kaartjes gewoon op te plakken aan de schoorsteenmantel! Niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel sfeervol.

DIY kerstdecoratie met kerstkaarten

Idee #4: aan een touw

Eh, ja, we gaan nog een keer kaarten ophangen! Dit lijkt toch wel erg effectief te zijn om met kerstkaarten jouw DIY kerstdecoratie te maken. Dit touw met daaraan dennenappels hing al aan de schoorsteenmantel in verband met de herfst, dus ik vond de kerstkaarten wel een mooie toevoegen. Uiteraard weer met gouden knijpertjes, maar dit past gewoon zo goed bij ons interieur! Zo’n touw kun je natuurlijk overal in huis ophangen. Vorig jaar hing er één bij ons op mijn werkkamer bij het raam voor zakelijke kaarten.

Hoe maak jij DIY kerstdecoratie met kerstkaarten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven