Bullet Journal in agenda

Bullet Journal agenda

Een tijdje geleden omschreef ik de methode van Bullet Journal. Ik wilde het eigenlijk testen in een notitieboekje, maar uiteindelijk ben ik het simpelweg gaan toepassen in mijn agenda voor 2014. In en Moleskine met veel ruimte voor dit soort methodes. Vandaag deel ik mijn ervaring tot nu toe!

Eigenlijk heb ik helemaal niet van te voren bedacht dat ik Bullet Journal hiervoor zou gaan gebruiken. Pas toen ik de agenda eenmaal in handen had en afspraken e.d. ging noteren, leek het me ineens wel handig. Ook nadat ik een blog van iemand anders had gelezen om me eraan te herinneren. Aan de slag dus!

Bullet Journal agenda 1

Ik moet zeggen dat het me enorm goed bevalt. Ik weet het, mijn agenda lijkt echt enorm vol. Het zijn echter niet allemaal afspraken, maar ook dingen die ik moet doen, de blogs die ik publiceer en notities. Op deze manier heb ik het allemaal in één boekje staan en dat maakt mijn hoofd leeg. Een deel staat wel in Evernote vanwege algemene dingen die ik nog moet doen bijvoorbeeld, maar hierbij staat geen datum of tijd. Ik houd van plannen en deze methode maakt het allemaal vrij gemakkelijk!

Bullet Journal agenda 2

Op deze manier gebruik ik de methode. Voor taken gebruik ik een hokje die ik kleur als ik ermee bezig ben en ik streep de taak zelf door als ik klaar ben. Taken die ik niet af krijg of niet eens aan begin, blijven gewoon staan zoals ze zijn voor die dag en dan verplaats ik ze. Dan de notities waarvoor ik een rondje gebruik, onder andere voor verjaardagen. Het rondje gebruik ik voor evenementen en afspraken. Het was de bedoeling om ze in de kleuren als het bezig is, maar ik heb niet constant de agenda erbij. Dus streep ik deze alleen door wanneer het klaar is.

Het sterretje is verder het enige dat ik gebruik, maar niet echt voor inspiratie. Ik gebruik dit symbool voor blogs. ‘Belangrijk’ heb ik tot nu toe gewoon nog niet (hoeven) te gebruiken, hoewel het misschien wel handig is voor de rangorde in de ‘to do’-lijst iedere dag. ‘Opzoeken’ zal ik niet echt snel gebruiken, want het is niet echt een notitieboek en ik heb altijd internet bij de hand door 3G. Deze symbolen werken tot nu toe prima voor mij. Over een tijdje zal ik opnieuw verslag doen over mijn ervaringen met Bullet Journal!

Gebruik jij een methode voor plannen en/of het maken van notities?

11 gedachten over “Bullet Journal in agenda”

  1. Ziet er mooi uit, ik ben benieuwd hoe het je bevalt! Ik heb een Moleskine met notitieruimte en dat bevalt tot nu toe goed genoeg (als ik: ik mis niet echt een rangorde in de soort taken die ik opschrijf), maar het lijkt me toch leuk om dit ook een keer te proberen :)

  2. Leuk om te zien hoe jij het Bullet Journal gebruikt. Ik kan me voorstellen dat het wel overzichtelijk en snel werkt. Sinds begin dit jaar ben ik er ook mee begonnen maar dan gewoon in een notitieboek, er moet nog iets meer regelmaat in komen. Soms vergeet ik hem een paar dagen al is dit opzich ook niet zo erg. Maar ik ga jou manier wel onthouden, ik heb nu namenlijk ernaast nu ook nog een agenda en dat maakt het wel een beetje dubbelop. ^_^ Leuke blog ook verder!

  3. Interessant! Ik wil ook met een bullet journal gaan beginnen, maar ik twijfel ook of ik dat in een agenda ga doen (en dus een nieuwe agenda koop) of dat ik dat in een notitieboekje ga doen. Ik vind zulke posts in ieder geval wel altijd leuk om te lezen! :)

    1. In een notitieboekje kan het ook, maar dat is voor mij niet echt nodig, hihi. Ik heb verschillende notitieboeken voor verschillende doeleinden. En in mijn zakelijke boekje heb ik een andere methode :)

  4. Wat een goed idee! Ben laatste week ook echt aan werken met gestructureerde to do lijstjes. Werkt echt fijn, geeft rust in je hoofd en je krijgt nog veel werk verzet!

  5. Ik ben altijd zo jaloers op mensen die kunnen plannen. Ik ben in november ooit begonnen aan dat bullet journal maar ik heb het maar een paar dagen volgehouden, toen was ik het alweer beu.

  6. Oe! Ik heb dus ook net een Moleskine agenda aangeschaft voor 2014/2015 en ik wil nog een aparte bullet journal maken. Maar het is dus ook een idee om het in de agenda te doen… Hmm. Damn. xD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven