Zelfgemaakte mallen

Zelfgemaakte mallen

Mallen zijn al een hele tijd in en tegenwoordig zijn ze overal voor: giftboxen, enveloppen, labels en etiketten. En er zullen vast nog veel meer op de markt komen. Ik had nog wat hout over en ik liep al een tijdje met het idee rond om zelf een aantal mallen te maken. Met bestaande figuren, maar ook vormen die ik nog niet heb gevonden in (web)winkels.

In totaal heb ik drie verschillende ontwerpen gemaakt, uitgetekend en gezaagd. Voor papieren zakjes, enveloppen, labels, etiketten en gewone figuren. In deze post laat ik ze stuk voor stuk zien.

Zelfgemaakte mallen

De eerste mal is voor een papieren zakje 13,5 x 18 cm. De meeste papieren zakjes zijn een beetje transparant, maar je kunt natuurlijk ook gewoon eigen zakjes maken met verschillende soorten papier. De mal is gebaseerd op een echt zakje. Er zitten twee mallen voor etiketten in in twee verschillende ontwerpen op het formaat van 9,5 x 6 cm.

Zelfgemaakte mallen

De tweede mal is één voor een vierkante envelop van 14 x 14 cm. Met ronde hoeken zou hij niet op een A4’tje passen, dus ik heb hem op een andere manier vormgegeven. Op 0,5 cm na past hij op een A4’tje horizontaal. De mal is 29,2 x 20,8 cm en heeft verschillende figuren erin die je overal ergens op kunt tekenen of kunt knippen om ergens op de plakken. Gewoon ter versiering: bloemen, sterren en harten.

Zelfgemaakte mallen

Allerlaatst nog een mal voor papieren zakjes, dit keer voor kleinere zakjes van 9,5 x 16 cm. Met een kleine label van 4,5 x 7 cm erin, want op dat formaat bestond er nog geen. In plaats van dat je eromheen moet tekenen, doe je dit andersom.

Hoe heb ik de mallen gemaakt? Door uittekenen en figuurzagen. Ja, ook de figuren midden in het hout, namelijk door er kleine gaatjes in de boren. Zo dik is het hout niet, maar stevig genoeg voor een mal voor deze figuren. Binnenkort het eerste papier zoeken om mijn eigen mallen uit te proberen! Misschien wel voor snailmail.

2 gedachten over “Zelfgemaakte mallen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven