Vintage schrijftafel

Vintage schrijftafel

Ik houd van vintage school- en schrijfspullen, dat wisten jullie toch al? Volgens mij heb ik al geblogd over een kroontjespen, typemachine, letterbak en meer… en nu heb ik weer iets nieuws! Wat dan? Een cadeau van mijn moeder, namelijk een schrijftafel.

Een schrijftafel? Ja, een schrijftafel. Een bak waarin je spullen kunt opbergen, maar daarop ook kunt schrijven op een schuin blad. Misschien vergelijkbaar met de schooltafels van vroeger met een vak voor schrijfgerei en een bak voor schoolspullen, waarop je ook kunt schrijven. Maar dan in het klein!

Vintage schrijftafel 1

Een close-up van de bak waarin schrijfgerei kan worden gedaan. Handig om open te laten tijdens het schrijven, als je meer gerei nodig hebt tijdens het werken. Overigens zitten de pennen, masking tape en een gum er nu niet meer in, want dit was gewoon voor de sfeer tijdens het fotograferen. Het is voor mij een collectors item!

Vintage schrijftafel 2

Hier heb ik even een foto gemaakt van de bak onder de planken voor het schrijven. Eén uitklapbaar en één die ik er helemaal kan uithalen. Er passen niet echt grote schriften in, maar wel kleine notitieboekjes bijvoorbeeld. Had ik trouwens al opgemerkt dat er handige ‘gaatjes’ in zitten om deksels omhoog te doen en het plankje eruit te halen? Erg simpel!

Vintage schrijftafel 3

De schrijftafel van de zijkant, zodat de opbouw beter is te zien. Er zijn twee gedeeltes uitklapbaar en drie onderdelen die ik uit de tafel kan halen, namelijk het plankje en twee vakjes voor pennen. Ik weet overigens niet welk hout het is, maar het is wel mooi afgewerkt en ik ben er enorm blij mee!

1 gedachte over “Vintage schrijftafel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven