Vintage schooltafel met stoel

Vintage schooltafel en -stoel

Weet je nog dat ik afgelopen week schreef over de vintage schrijftafel? Nu heb ik weer iets nieuws, wat ik per toeval op Marktplaats tegen kwam en perfect bij mijn beeld ervan paste, namelijk: een vintage schooltafel! Tegenwoordig heb je vakken en laatjes onder het blad zitten, maar dit blad gaat open vanaf boven én heeft een vakje voor je pennen e.d. Kijk mee voor meer details!

Vintage schooltafel en -stoel 1

De schooltafel vanaf de voorkant. Hier zie je de bak waar alle schoolspullen in konden vroeger. Echt super leuk! En natuurlijk een stoeltje. Het is wel klein, maar ik pas eronder. Dat had ik niet verwacht! De tafel gebruik ik overigens voor sfeerfoto’s, zoals je hier ook kunt zien, en als bijzettafel bij mijn bed. Ik heb wel een nachtkastje, maar dit is voornamelijk als ik een serie ga kijken op de televisie in de slaapkamer en ik wil intussen lekker knutselen. Ook heb ik de labels van Nouk & co bijvoorbeeld hierop gemaakt afgelopen weekend, want het biedt een stevige ondergrond.

Vintage schooltafel en -stoel 2

Een foto van boven. Ik kan de ruimte eromheen niet echt vrij maken, maar dat maakt voor dit blog niet zoveel uit. Zulke foto’s zou ik niet gebruiken voor sfeerfoto’s, eerder de bovenstaande of recht van boven op het blad neerkijkend. Ik ben nog op zoek naar de beste positie, maar ik vind de foto hiervoor wel erg mooi gelukt. Zeker als het om de rechtopstaande producten en producten aan de muur gaat. Als je suggesties hebt, hoor ik het graag!

Vintage schooltafel en -stoel 3

En… nog een blik naar binnen! Aan de linkerkant mist een scharnier, maar ik merk hier eigenlijk niet zoveel van. Hij gaat gemakkelijk open en daarbij zit hij nog steeds goed vast aan het achterste gedeelte. Doordat de tafel voornamelijk uit metaal is gemaakt, is hij wel redelijk zwaar. Dat is wel handig voor de stevigheid, maar als de kinderen vroeger ook van groepjes wisselden, lijkt het me zwaar voor de kinderen om hun tafels zelf te verplaatsen.

In ieder geval, ik ben er enorm blij mee! Ik was er al een tijdje naar op zoek en nu heb ik er eindelijk één op de kop geslagen. Volgens mij mis ik nu alleen nog een letterplankje, dus dat wordt de volgende speurtocht!

1 gedachte over “Vintage schooltafel met stoel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven