Vernieuwde geboortezegel PostNL

Sinds eergister, 2 maart, is er een nieuwe geboortezegel op de markt. Na 18 jaar lange dienst van de ooievaar, wordt er nu plaats gemaakt voor een moderner onderwerp. Zowel in het blauw en roze, dus geschikt voor zowel meisjes als jongens, geïllustreerd door Marenthe Otten.

Wat staat er dan op de nieuwe zegel? Allemaal strakke illustraties van kinderwagen, hobbelpaard, fles en rammelaar plus bloemen en hartjes. Ik vind het heel mooi, hoewel ik de ooievaar wel een beetje gaan missen. Het dier hoort toch wel een beetje bij het thema geboorte. Momenteel is er nogal veel hectiek over de nieuwe symbolen, vooral de kinderwagen en fles. Het zou illustreren dat er geen ruimte is voor dragen en borstvoeding. Ik ben geen moeder, dus ik vind het lastig om hierover te oordelen, maar ik kan het me wel voorstellen. Zeker omdat dit het enige ontwerp is, het is immers niet mogelijk om te kiezen. Gelukkig is er de mogelijkheid om eigen postzegels te ontwerpen, dus dan kun je een eigen ontwerp maken. Persoonlijk vind ik het wel een mooi ontwerp, zeker verfrissend tegenover het oude ontwerp!

Geboortezegel PostNL oud en nieuw

1 gedachte over “Vernieuwde geboortezegel PostNL”

  1. Wat een schattige postzegels! Ik verstuur zelf nooit post dus heb het eigenlijk niet echt nodig, maar stiekem wil ik toch wel een velletje postzegels halen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven