Top 5 ideeën voor echte post

Echte post is zoveel leuker! Er zijn verschillende items die je per post kunt versturen. Denk aan een ansicht- of wenskaart, maar ook aan snailmail en/of swaps. Enkele bekende vormen van snailmail zijn bijvoorbeeld round robin (rondreisboekje binnen groepje mensen) en pocketletters (collage in plastic hoes met negen vakjes). Maar: er zijn ook vormen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht…

1. Poëziealbum

Weet je het nog? Vroeger gaven we onze familie en andere naasten een boekje met blanco bladzijdes. Hierin stond dan een gedicht met enkele decoratie zoals plaatjes. Ik heb die van mij nog steeds op zolder liggen! Ditzelfde idee kun je ook gebruiken voor echte post. Je zou dit binnen een groepje kunnen doen zoals bij round robin, maar ook steeds terug laten sturen als je zelf de mensen wilt bepalen.

2. Vriendenboek

Een soortgelijk idee is het vriendenboek. Ik had er vroeger een van Jip & Janneke waarin al mijn “vrienden” in mochten schrijven. Met favoriete eten, kleur en sport bijvoorbeeld, net als lichamelijke kenmerken en andere persoonsgegevens. Het is een leuke manier om bij te houden met wie je allemaal post hebt gestuurd. Het kan in een groepje, maar ook één op één.

3. Fotoalbum

Ken jij van die kleine A6 boekje met hoesjes voor foto’s erin? Die zou je ook kunnen gebruiken voor post! Je kunt er kaarten en brieven in bewaren, maar het ook op die manier opsturen. Als je een dun boekje kiest, kun je hem zelf opvullen voor jouw maatje. Eventueel kun je hem ook in een groepje rond laten gaan om te vullen en/of om te vervangen.

4. Harmonica

Naast bestaande boekjes kun je natuurlijk ook zelf een boekje maken van papier in de vorm van een harmonica. In de harmoica kun je – net als met snailmail – allerlei items plakken. Een brief, een zakje met dingen zoals stickers en meer. Wat je maar wilt! Met echte post is alles mogelijk.

5. Doosje

Bij een swap gebruik je natuurlijk ook vaak een doosje om items in te stoppen. Dit idee zou je ook zonder swap kunnen gebruiken, maar gewoon bij een snailmail. Eventueel zou je een soort kijkdoosje kunnen maken, maar dan plat. Met een gaatje of gewoon door de deksel op te doen.

Welke vormen van echte post vind jij het leukst?

1 gedachte over “Top 5 ideeën voor echte post”

  1. Het leukste vind ik een zelfgemaakte kaart te ontvangen. Dit kan voor je verjaardag , kerst of zomaar, een zelfgemaakte kaart is zoveel leuker dan een gekochte kaart, hoe moeilijk of makkelijk deze is gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven