Review: DIY scratch cards van HEMA

Bij HEMA neem ik regelmatig even een kijkje om te kijken of er nog iets leuks in de schappen ligt. Zo nu en dan neem ik iets mee wat me interessant lijkt. Voor mezelf, maar ook voor mijn blog. Toen ik de DIY scratch cards zag liggen, dacht ik meteen: dát is leuk als tip op mijn blog (en voor in mijn collectie). Maar… zijn de kaarten ook echt een tip?

DIY scratch kaarten van HEMA

DIY scratch cards

Kraskaarten zijn al langer een item in de stationery wereld naast gouden folie. Het idee om een bericht onder de kraslaag te zetten, is natuurlijk ook erg leuk. Dit kan van tevoren worden gedrukt, maar je eigen bericht erop zetten is nog specialer voor de ontvanger. Dit is wat HEMA gerealiseerd heeft met de DIY scratch cards. De ontwerpen van de kaarten zijn er wel al op gedrukt, maar het gedeelte voor de kraslaag is nog leeg. Zodra je deze hebt gevuld met schrijfsels en/of tekeningen, kun je de laag er overheen plakken. De ontvanger kan het er vervolgens af krassen om de boodschap te bekijken.

DIY scratch kaarten van HEMA

Review

Niet alleen het idee van de DIY scratch cards, maar ook de ontwerpen van de kaarten trokken mij. Kleurrijk en vrolijk, plus mooie illustraties. De kraslaag geeft een speciale touch aan de kaarten, maar zijn niet het enige leuke eraan. Toen ik het doosje uitpakte, kwam ik erachter dat de kraslaagjes op twee van de kaarten en aan elkaar waren geplakt. Zonde! Ik moest het er voorzichtig afhalen, maar dit ging niet van harte. Ook zaten er twee laagjes in voor dezelfde kaart en miste ik degene van de camera.

DIY scratch kaarten van HEMA

Uiteraard heb ik de kraslagen nog wel getest. Ik heb één kaart gepakt om hier een tekst op te schrijven. Dit heb ik met balpen geschreven, maar dit wilde niet zo goed doordat de kaarten mat gelamineerd zijn. Het idee van een eigen boodschap wordt hiermee dus wel iets lastiger… Ook moet de kraslaag vrij specifiek over het ontwerp heen vanwege de lijntjes. Een precies werkje, maar wel te doen. Het krassen zelf gaat prima met een munt: de laag is er zo af en de tekst eronder is duidelijk, zoals op bovenstaande foto is te zien.

Conclusie: het is van de DIY scratch cards van HEMA vind ik enorm leuk, maar de uitvoering iets minder. Gelukkig vind ik de ontwerpen van de kaarten wel leuk voor in mijn collectie!

Het doosje DIY scratch cards van HEMA is €2 per stuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven