Top 5 cadeau ideeën voor snailmail

In 2016 heb ik niet alleen geprobeerd om iedere maand een DIY snailmail te maken voor mijn blog, maar ik heb zelf ook veel verstuurd en ontvangen. Niet alleen gewone brieven en kaarten, maar dus ook postpakketjes met allerlei kleine cadeautjes erbij. Naar aanleiding hiervan heb ik een top 5 samengesteld met cadeau ideeën voor snailmail! Wat wordt er nou het meeste meegestuurd met de post? 

Cadeau ideeën voor snailmail

5. Lekkernijen

Allereerst worden er vaak lekkernijen meegestuurd met de post. Niet per se een lolly en een reepje chocolade zoals je op de foto ziet, maar het kan van alles zijn. Gewoon als extraatje zodat je wat te snoepen hebt tijdens het openen van de post (of voor later natuurlijk). Zolang het maar door de brievenbus past! Vaak is het mijn vriend die het opeet trouwens, omdat ik veel minder ben gaan snoepen. Niet bewust, maar gewoon omdat ik het niet zo lekker vind.

4. Thee

Misschien moet dit item van cadeau ideeën voor snailmail wel hoger in de lijst staan dan nummer 4, maar vanwege de bijpassende afbeelding laat ik hem hier staan: thee. Ik denk dat ik in bijna alle ontvangen snailmail van afgelopen jaar wel één zakje thee heb ontvangen minimaal. Met uitzondering van enkele natuurlijk. Het kunnen allerlei smaken zijn, van earl grey tot rooibos… ik snap het wel, want het wordt veel gedronken door veel mensen en het past door de brievenbus. Helaas heb ik zelf echt niks met thee. Hierdoor ben ik altijd een beetje teleurgesteld als het er weer bij zit.

Cadeau ideeën voor snailmail

3. Labels (tags)

Labels, tags, kadokaarten… hoe je ze ook wilt noemen, deze kleine kaartjes zitten enorm veel bij een snailmail. Eromheen, erop of erbij. Door het formaat zijn ze handig in gebruik en leuk als een klein cadeautje. Toegegeven: ik doe dit ook enorm vaak bij mijn snailmail. Alle ontvangen labels doe ik in een bakje zodat ik ze later kan hergebruiken.

2. Stickers

Wie is er niet gek op stickers? Ik in ieder geval wel! Ik gebruik ze niet alleen om iets te decoreren, maar ook om dingen dicht te plakken en om als goodie mee te sturen. Ideaal als onderdeel van cadeau ideeën voor snailmail dus, want het is klein en compact. Ik denk niet dat er een papierliefhebber is die hier ‘nee’ tegen zou zeggen! In mijn doosjes met stickers liggen in ieder geval enorm veel ontwerpen die ik gekregen heb via snailmail. Als ik eentje zelf niet zo leuk vind, stuur ik hem gewoon mee naar iemand anders: misschien heeft diegene er wel iets aan!

1. Kaarten

Kaarten staan voor mij absoluut op nummer 1. Misschien niet omdat ik ze iedere keer krijg bij het ontvangen van snailmail, maar wel omdat ik ze spaar. Je maakt mij hier dus het meest blij mee! Geschreven, maar zeker ook onbeschreven. Ik stuur zelf ook enorm veel kaarten mee. Voor snailmail die ik verstuur gebruik ik het ook enorm veel. Ik schrijf vaker een kaartje dan een hele brief, denk ik!

De bovenstaande items heb ik dus zelf veel ontvangen en soms ook zelf verstuurd (ja, zelfs thee). Altijd handig om achter de hand te houden! Welke tips heb jij als cadeau ideeën voor snailmail?

2 gedachten over “Top 5 cadeau ideeën voor snailmail”

  1. Hoi Anouk!

    Sorry voor de theezakjes in mijn laatste snailmail. Ik wist nog niet dat je niet van thee hield.

    Liefs, Suzanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven