Oude postzegels

Postzegels

Hoewel ik al jaren ansichtkaarten verzamel, vond ik het altijd vreemd dat men postzegels verzamelde… wat was daar nu aan? Maar toen kwam ik tot de ontdekking dat er veel verschillende ontwerpen waren en ineens was het wel interessant!

Het is niet dat ik nu ineens ook postzegels verzamel, want enveloppen gaan zo de prullenbak in (met uitzondering van de brieven van penvrienden overigens). Wel schenk ik meer aandacht aan de plaats van de postzegel. Ik koop altijd standaard zegels, dus daar is op zich niet veel aan. Meestal teken ik er iets omheen of plak ik er een kinderpostzegel bij als er meerdere nodig zijn en ik ze nog heb.

Postzegels

In de kantoorboekhandel kwam ik laatst echter deze mapjes tegen. Met verschillende thema’s, maar ook verschillende groottes. Omdat ik er niet veel hoefde, heb ik maar een kleintje meegenomen. En zo duur vond ik het ook niet, maar €2,50! Het lag bij de verzamelalbums. Ik vroeg me zomaar af: kopen verzamelen de postzegels daar dan ook? Of hoe gaat dat in zijn werk?

Postzegels

Wat zitten er zoal voor postzegels in? Aangezien ik voor het pakketje ‘Europa’ koos, zitten er dus postzegels in van verschillende landen. Maar ook verschillende waarden, ontwerpen en groottes. Dat vind ik nog wel het leukste aan het pakketje, omdat het zo een leuke verzameling is. Op sommige zegels staan zelfs stempels.

Postzegels

Ik heb niet bepaalde voorkeuren en ik weet ook niet zo goed wat ik er precies mee ga doen. Hebben jullie leuke ideeën?

3 gedachten over “Oude postzegels”

  1. Ik heb heel vaak zelfgemaakte postkaarten met postzegels voorbij zien komen in een bepaald thema ;) dus bijvoorbeeld een postkaart met thema vliegtuigen en dan daar allemaal postzegels van erop geplakt

  2. Ik gebruik postzegels vaak om post te versieren of kaarten te maken. Ook leuk is het om een slinger van postzegels te maken. Op pinterest is genoeg leuks te vinden!

  3. Kan er me iemand helpen aan oude postzegels, briefpapier of oude papierwaren. Ik zoek dit namelijk omdat ik een journal aan het maken ben voor mezelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven