PTT post papierwaar

PTT post Fientje&co

Als liefhebber van de ontwerpen van PTT post ontwerpen, vond ik het helemaal geweldig dat Fientje & co met een serie kaarten en stickers kwam in deze stijl. Een eerste en tweede collectie die ik beiden in mijn bezit heb, erg leuk en origineel!

De ontwerpen vind ik oprecht knap gedaan. Ik ben stiekem erg benieuwd hoe het patroon met de Nederlandse vlag erbij zo mooi op papier terecht is gekomen. De structuur lijkt mij namelijk vrij echt. En de stempels (van de post) erop vind ik al helemaal geweldig.

PTT post Fientje&co

Dit is de eerste lading kaarten. Op zich staat er niet veel weergegeven op de kaarten, maar juist de simpele ontwerpen en vooral de vrolijke teksten maken de kaarten zo leuk. De voorkant is glimmend. Dit is wel mooi, maar ik had misschien eerder een kartonnen voorkant verwacht vanwege het ontwerp. De teksten zijn helemaal gericht op post, Holland en PostcrossingPerfect dus!

PTT post Fientje&co

Dit is de tweede reeks kaarten. De ontwerpen zijn iets veranderd, net als één tekst en vooral het lettertype. Daarbij zijn deze ontwerpen ook iets lichter dan de eerste. Dat vind ik wel jammer, omdat ik juist de donkere ontwerpen meer op de stof vind lijken. Ergens vind ik de teksten op de eerste lichting ook leuker.

PTT post Fientje&co

Dit zijn de stickers van zowel de eerste als de tweede lichting. Hier vind ik de stickers van het tweede ontwerp mooier, omdat deze iets donkerder is. Daarbij vind ik het hartje en het lettertype erg leuk. De stickers zijn niet glanzend en dat vind ik voor deze ontwerpen perfect. Ik heb de stickers al gebruikt op de kaarten, omdat ze toch een beetje bij elkaar horen.

De mening van…

Wanneer er post bij betrokken is, stuur ik regelmatig een kaartje naar een bezoeker om hun mening ook te horen. Dit keer heb ik twee bezoekers gevraagd om hun mening te geven. Wil jij ook een kaartje ontvangen? Mail of bericht me! Nem vond het volgende:
Ik vind het een leuke kaart, het is duidelijk een postzak en het woordje “bedankt” is getekend, wat je pas ziet als je de kaart van dichtbij bekijkt. Het is ondanks de donkere kleuren gewoon een heel vrolijk kaartje!

PTT post Fientje&co

Mariet vond het volgende:
Ik ben dol op Hollandse thema schrijfwaren, deze past helemaal in het straatje. Deze is wel net even wat anders. Lekker simpel: een jutte print met daarop de Nederlandse vlag en eroverheen een poststempel van Amsterdam. Helemaal in een PTT stijl, ideaal voor snailmail en echte post. In schets letters is “Bedankt” geschreven, dat past geheel in stijl met het rest van het kaartje. Het is geen standaard “Bedankt” kaartje met een bosje bloemen ofzo, maar dat is helemaal niet erg vind ik. Het mag wel eens anders! De achterzijde is standaard wit, maar er als leuk detail komt de poststempel er als detail in terug. De kaart heeft een gewone dikte wat past bij een ansichtkaart. In dezelfde stijl heeft Anouk er een ” Post” stempel bij geplakt. Erg leuk, lijkt me ideaal om als sluitzegel te gebruiken of om je enveloppen ermee te versieren. De kaarten en stickers uit deze serie lijken me erg leuk om vaker te gebruiken in snailmail of postcrossing.

De PTT postkaarten en stickers zijn verkrijgbaar bij Fientje&co voor €7,50 per set kaarten en €1,00 per set stickers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven