Doe-het-zelf: cd voor snailmail

Snailmail idee (cd en dvd)

Ik had mijn brieven een poosje laten liggen vanwege drukte en ziekte, maar afgelopen vakantie heb ik iedere brief beantwoord. Onder andere ook snailmail naar mijn buitenlandse penvriendin in Amerika. Zij had verzocht om een ‘Mixed CD’. En zo kwam mijn idee tot stand…

Natuurlijk heb ik eerst nagedacht welke nummers ik op de cd wilde zetten. Ze vroeg om een aantal Nederlandse nummers en artiesten die bekend zijn. Dus koos ik mijn favorieten. Ook een aantal ‘gewone’ favorieten overigens, die zij zelf waarschijnlijk ook wel kent. Hier kwam de onderstaande lijst uit:

Snailmail idee (cd en dvd)

Deze nummers heb ik gebrand op een cd’tje. Achter ieder nummer of in ieder geval iedere artiest een eigen verhaal, die ik haar ook heb verteld in mijn brief. Hierdoor werd mijn brief wel een stukje langer dan ‘normaal’, maar dit maakte het wel speciaal.

Snailmail idee (cd en dvd)

Tijdens het schrijven van de brief kwam ik op het onder The Hunger Games omdat ik de boeken net heb gelezen en bovendien de eerste film net had gezien met de trailer van de tweede. Dus besloot ik de film erbij te leveren, aangezien hij toch Engels gesproken is. Dit is overigens de ‘voorkant’ van de DVD hoes, maar je kunt ze beiden als voorkant gebruiken in principe. Nadat ik dit idee had uitgevoerd, ben ik de DVD cover gaan maken. Digitaal in Photoshop. De achtergrond heb ik niet zelf gemaakt, ik heb alleen de tekst en andere elementen erop geplakt om zo een vrolijk geheel te maken. Uiteraard kun je ook gewoon zelf iets tekenen!

Snailmail idee (cd en dvd)

Dit is de binnenkant van de DVD hoes. Ik moet eerlijk bekennen dat ik The Hunger Games erbij heb gedaan omdat ik toevallig een dubbelzijdige DVD hoes had. Anders had ik dit niet gedaan. Ook deze covers heb ik geprint. Die van de film heb ik gewoon van internet afgehaald, die van de ‘Mixed CD’ heb ik zelf gemaakt met dezelfde achtergrond als die van de hoes. Beiden gestopt waar op de ‘achterkant’ (dus eigenlijk buitenkant van de hoes) de juiste informatie staat.

Ik zou de brief bij de DVD hoes in doen, maar dit paste niet. Dus ik heb deze hoes samen met de velletjes briefpapier in een bubbeltjes envelop gedaan en deze zo opgestuurd. Ik heb nog geen reactie gehad!

2 gedachten over “Doe-het-zelf: cd voor snailmail”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven