Ontwerp jouw eigen DIY adresboek!

Ik weet het: gegevens zoals adressen en telefoonnummers worden tegenwoordig veel vaker digitaal opgeslagen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier ook aan mee doe, als het gaat om zakelijke (klant)gegevens. Toch heb ik ook nog een adresboek in mijn kast liggen met adressen van familie, vrienden en kennissen! Dit boekje heb ik enkele jaren geleden zelf gemaakt. Het leek mij leuk om te delen hoe ik dit heb gedaan, dus ontwerp jouw eigen DIY adresboek!

Benodigdheden

Wat heb je nodig voor het DIY adresboek? Allereerst is een notitieboek of schrift handig. Je kunt hierbij zelf bepalen hoeveel pagina’s deze dient te hebben. Dit hangt er vanaf hoeveel adressen erin komen te staan! Daarbij is het ook handig om van tevoren te bepalen of je jouw eigen boek wilt ontwerpen of dat je voor de kaft een standaard ontwerp neemt. Verder heb je nog een pen nodig. Eventueel kun je er zelf voor kiezen om stickers, masking tape e.d. erbij te pakken voor eventuele ordening en decoratie.

DIY adresboek

DIY adresboek

Afhankelijk van of jij heb gekozen voor een notitieboek met blanco omslag, ga je eerst aan de slag met de kaft. Ik zou er sowieso op zetten dat het een adresboek is, maar dit is natuurlijk geheel aan jezelf. Bij mijn eigen notitieboek kan ik namelijk al aan het ontwerp zien dat het mijn adresboek is: een ontwerp van de PTT post! Ik heb dus een herkenbare kaft. Daarna is het tijd om echt jouw DIY adresboek te maken!

Allereerst ga je aan de slag om de pagina’s gelijk te verdelen over alle letters van het alfabet. Dit zijn er 26 totaal, dus deel het aantal pagina’s dat je hebt door dit aantal. Eventueel kun je bij de letters X, Y en Q bijvoorbeeld minder pagina’s rekenen en bij de letters A, E en andere naar jouw keuze wat extra. Ik heb twee pagina’s (vier kantjes) gereserveerd voor iedere letter. Ik hield enkele pagina’s achterin over die ik heb gebruikt voor wachtwoorden. Wanneer je de pagina’s hebt verdeeld, ga je aan de slag met het schrijven van alle letters. Dit kan heel simpel, maar je kunt bijvoorbeeld ook handlettering gebruiken.

DIY adresboek

Inhoud

De volgende stap om jouw DIY adresboek te ontwerpen, is het bedenken van tekens of symbolen voor iedere eigenschap in een adresboek. Denk hierbij aan naam, adres, telefoonnummer en dergelijke. Ik heb ervoor gekozen om de achternaam in blokletters op te schrijven, met de voornaam daarachter in normale letters. Ik sorteer de namen in mijn adresboek dus op achternaam, dit is ook handig om van tevoren te bedenken. Verder gebruik ik een huisje voor het adres, een telefoontje voor het nummer en een @ voor het e-mailadres. Je kunt hiervoor eventueel ook stickers gebruiken!

De tekentjes en volgorde uit de vorige alinea houd je vervolgens aan voor ieder adres dat in jouw DIY adresboek komt te staan. Eventueel kun je tussendoor bijvoorbeeld een stukje masking tape gebruiken om de adressen te scheiden. Ik heb dit niet gedaan, maar dat komt omdat ik nog geen tape gebruikte toen ik dit adresboek maakte. Ik zou het nu wel doen, want het zorgt ook gelijk voor wat vrolijkheid in jouw adresboek. Veel DIY plezier!

Hoe ga jij jouw eigen adresboek maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven