Dag van de post: wat verstuur jij?

Komende zondag is het weer dag van de post! Helaas valt 9 oktober dit jaar op een dag waarop geen post wordt bezorgd, net zomin als de dag erna. Maar: houd dit jou tegen om post te versturen? Mij in ieder geval niet! Ik ben van plan om op de dag van de post juist wat poststukken in de brievenbus te gooien. Ik heb daarom al wat postzegels ingekocht. En jij?

Dag van de post

De dag van de post is geen officiële feestdag, maar ik vind het wel een leuke dag om bij stil te staan. Ik wacht namelijk iedere dag met smart op de post! En ik verstuur ook regelmatig brieven, kaarten, bestellingen en andere poststukken. Jij ook? Leuk! De dag van de post is er namelijk om stil te staan welke (belangrijke) rol post in ons dagelijkse leven heeft. Overigens is het officieel het jubileum van Universal Postal Union (UPU), dat in 1874 opgericht is.

Versturen

Op zondag brieven, kaarten en dergelijke op de bus doen, betekent dat het dinsdag wordt bezorgd. Het echte magische gevoel van post is er dit jaar dus helaas niet op 9 oktober. We kunnen echter wel alle brievenbussen helemaal volgooien! Zet alle voorbereiders en bezorgers lekker aan het werk om toch een beetje magie te verspreiden. Helaas hoef ik die dag waarschijnlijk niet te werken, dus ik zal het helaas niet zien, maar daarom vind ik het nog wel een leuk idee! Koop daarom alvast postzegels in deze week of ga met jouw poststukken naar de supermarkt met een postkantoor komende zondag.

Ontvangen

Het is natuurlijk leuk om post te versturen, maar ontvangen is misschien wel net zo leuk. Wil jij dat jouw deurmat komende dinsdag ook vol ligt met leuke post? Vraag dan aan anderen of zij misschien post willen sturen aan jou! Eventueel kun je elkaar een kaartje, brief of eventueel swap sturen bijvoorbeeld. Nog een manier om zelf post te ontvangen, is online te shoppen. Koop een leuk cadeautje voor jezelf (en stimuleer ook gelijk de economie)! Je krijgt het natuurlijk pas maandag (in het geval van pakketpost) of dinsdag, maar het is wel leuk om te doen.

Wat ga jij versturen (en bestellen) op de dag van de post?

1 gedachte over “Dag van de post: wat verstuur jij?”

  1. Wat stom dat dag van de post op een zondag valt! Ik ga toevallig wel vandaag een paar zomaar-kaartjes naar vriendinnetjes sturen. En ik zit er over na te denken of ik niet nog snel verhuis-kaartjes wil maken om te sturen naar vrienden familie. Ik vind kaarten sturen zo ontzettend leuk! Net als ontvangen inderdaad! Ik merk dat eigenlijk iedereen om mij heen nog steeds zo blij wordt van een kaartje (terwijl het relatief toch nog maar zo weinig wordt gedaan :( )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven