Okapi van Loopvis

Okapi verhaalkaart

Op het ShowUP evenement viel mijn oog op vierkante boekjes en glazen potten met daarin papieren figuren opgesteld, namelijk Okapi van Uitgeverij Loopvis. Wat een leuk idee! Als blogger kreeg ik een sample mee en die heb ik natuurlijk thuis even getest. Dompel je mee in de wereld van de zee?

Okapi verhaalkaart 1

Bij de eerste indruk had ik het idee dat het boekjes waren met een verhaal waarbij je een scène kon maken met de figuurtjes van papier. Boekjes die je overigens als kaart met de post kunt versturen. Logisch toch? Want het is van een uitgeverij… Dit bleek niet helemaal het geval. Het zijn boekjes met een doe-het-zelf op papier om een scène te maken, bijvoorbeeld in een potje (die ik er overigens ook bijgeleverd kreeg, erg prettig!). Maar dat maakte de pret om zo’n potje in te richten helemaal niet minder!

Okapi verhaalkaart 2

In het boekje vind je de instructies om de scène te maken. Het is niet heel moeilijk, maar instructies zijn nooit verkeerd! Op de achterkant is er ruimte om te schrijven. Dus het idee van een kaart kán best! Ik zou het alleen wel in een envelop doen, want op die manier blijft het papier mooi. De bovenstaande helften heb ik er eerst afgeknipt zodat ik de scène kon gaan maken.

Okapi verhaalkaart 3

Allereerst moet je de achtergrond in de pot doen. Hij was iets te lang, dus er moest even een stukje af! Ik heb overigens gekozen voor de lichte zijde, maar op het donker zag ik de potloodstreep niet goed. De donkere zijde wordt wel als voorbeeld in het boekje gegeven.

Okapi verhaalkaart 4

Vervolgens knip je de figuren uit die je wilt gebruiken. Er zijn een stuk of negen, geloof ik. Deze heb je echter niet allemaal nodig! Jammer, maar het past gewoon niet in een pot. Ik heb er vier gedaan en dat paste net… De rest kun je weggooien óf ergens anders voor gebruiken natuurlijk. Misschien kun je wel twee scènes maken met hetzelfde boekje of afwisselen!

Okapi verhaalkaart 5

Heb je de figuren geknipt? Dan kun je ze op de deksel gaan plakken! Omdat ze zo groot zijn, moest ik het papier wat ombuigen. En aangezien het papier erg stevig is (wat goed is, maar in dit geval niet zo handig)… ging dat niet heel goed. Gelukkig droogt de lijm die ik heb gebruikt vrij snel! De figuren hadden voor mijn idee wel iets kleiner gemogen, ook al houd je dan aan de bovenkant veel ruimte over. Nu had ik echt moeite om de vier figuren in het potje te krijgen en je wilt toch wel dat er echt iets in zit!

Okapi verhaalkaart 6

De dolfijn heb ik uiteindelijk niet op de deksel geplakt, maar op de golf, omdat ik dit mooier vond staan en ik vond dat het iets meer dynamiek gaf aan de gehele setting. Toen ik de deksel op het potje draaide (of eigenlijk andersom, omdat je voor dit project een potje op z’n kop gebruikt), vond ik het wel een mooi geheel. Misschien dat ik achteraf toch voor de donkere zijde van de achtergrond had gekozen, maar ik had deze ook een beetje vastgelijmd aan de pot… dus dat ging niet helemaal. Ik vind de boekjes Okapi erg leuk, zeker ook omdat er verschillende thema’s zijn. Het is een leuke DIY! Ik weet niet of kinderen dit alleen zouden kunnen, maar het is wel leuk om het samen te doen én om er dan ook een verhaal bij te verzinnen (aangezien deze er niet bij zit, maar gelukkig hebben we fantasie). Hoewel het wel iets van moeite kost, duurt dit project niet heel lang. Leuk voor tussendoor dus!

Okapi verhaalkaart 7

De Okapi’s zijn voor €5,95 verkrijgbaar bij Uitgeverij Loopvis.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

1 gedachte over “Okapi van Loopvis”

  1. In eerste instantie een heel leuk idee maar er hangt wel een prijskaartje aan, persoonlijk vind ik € 3,95 voor wat je krijgt (en moet doen) duur zat want een mooi sierpotje zit er niet bij?
    Ben het met je eens dat de donkere achterzijde mooier zou zijn geweest. Maar dan moet wel al het wit Van de tentakels en het bootje weggeknipt zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven