Kinderpostzegels 2015

Kinderpostzegels 2015

Vorige week werden de kinderpostzegels weer aan groep 7 (en 8) op basisscholen meegegeven om langs huizen te gaan. Zelf kocht ik ze in op mijn vrijwilligerswerk aka stageschool van vorig jaar, dus daar heb ik iemand verblijd met mijn bestelling. Postzegels heb ik sowieso nodig en het is voor het goede doel, dus dat is altijd goed!

Dit jaar bestaan de kinderpostzegels uit illustraties uit de Gouden Boekjes. Met een gouden randje! De Gouden Boekjes is een populaire serie prent- en voorleesboeken voor kinderen die volstaat met illustraties. Voor de kinderpostzegels zijn zes illustraties uitgekozen, namelijk uit de boeken Bij Kiki Thuis, Poes Pinkie en Kippetje Tok. De stichting Kinderpostzegels geeft aan dat deze illustraties ieder staan voor het streven van de stichting: ieder kind een veilig thuis geven. Dit thema zou ook in de Gouden Boekjes veelal centraal staan. De selectie is gemaakt door Julius Vermeulen waarin hij voornamelijk heeft gelet op warmte, geborgenheid en veiligheid.

Persoonlijk ben ik een fan van de kinderpostzegels van dit jaar. Sowieso vind ik illustraties erg mooi, maar ook dat het voor kinderen is vind ik leuk. Het spreekt me zeker aan en ik zie de thema’s die de stichting erbij geeft er zeker bij passen! Mijn favoriet? Natuurlijk het katje, want daar smelt mijn hart van. Dus als je post van mij verwacht, kan het zomaar zijn dat dit verzonden is met kinderpostzegels vanaf november…!

Bestel de kinderpostzegels in de webwinkel van de stichting of koop ze bij basisschoolleerlingen uit de bovenbouw voor €12,36 per 2 vellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven