Labiketmallen bij Winkel van Papier

Labiketmal van Winkel van Papier

Ruim een week geleden voegde Winkel van Papier een nieuw product toe aan de eigen collectie, namelijk labiketmallen. Wat zijn dit? Mallen waarmee je zowel labels als etiketten kunt maken. Dit pakketje kreeg ik opgestuurd: het setje met papier om het zelf uit te proberen en informatie over het nieuwe product. Een leuk pakketje om snel mee aan de slag te gaan!

Labiketmal van Winkel van Papier

Hier ziet je een duidelijke foto van de labiketmallen. ‘Chique’ staat boven afgebeeld, ‘modern’ onder. Zoals je ziet, zit er zwarte inkt aan de mallen. Ik heb intussen al heel wat labels en etiketten ermee gemaakt, ik bedacht me te laat om ze van te voren te fotograferen. De labiketmallen zijn 11 x 5,5 cm. Ze zijn van 3 mm berken multiplex gemaakt, afgewerkt met hardwaxolie.

Labiketmal van Winkel van Papier

Een stappenplan om de labels te maken. Allereerst pak je uiteraard wat papier, hier leg je vervolgens de mal op om deze met pen of potlood te omlijnen. Hierna kun je het knippen. Wel een tip: knip aan de binnenkant van de lijntjes, dan zie je de strepen niet op je label. Als laatste maak je een gaatje in de label aan de bovenkant, dit kan gemakkelijk met een perforator.

Labiketmal van Winkel van Papier

Met de etiketten gaat het op dezelfde manier, alleen kun je de laatste stap overslaan. Eventueel kun je ook gaatjes maken aan beide kanten van de etiketten, dit geeft een leuk effect! Op de bovenstaande afbeelding heb ik de etiketten afgebeeld terwijl ik ze enkel heb getekend.

Labiketmal van Winkel van Papier

Het resultaat van de label en etiketten met de bijgeleverde papiertjes. Er leuk, moet ik zeggen. Ze komen op het stapeltje met degene die ik al heb gemaakt. De labiketmallen zijn erg licht en klein, daardoor kunnen ze gemakkelijk bij je hobbyspulletjes. Het is erg gemakkelijk om zo labels en etiketten te maken, hoewel het hout wel een beetje splintert. Niet in je vingers, maar het is niet geschuurd en daardoor ontstaan er oneffenheden in het hout. Soms kan het hierdoor lastig zijn om een strakke lijn te tekenen op het papier. Gelukkig is dit gemakkelijk te corrigeren bij het knippen!

Ik schreef al eerder over een labelmal die ik te groot vond. Deze vind ik perfect, hoewel ik voor mezelf nog wel een kleine ga maken. Deze labels en etiketten zal ik zeker (nog) vaker gaan maken!

De labiketmallen zijn apart verkrijgbaar voor €8,95 en als setje voor €14,95 bij Winkel van Papier, maar ook in eigen shop.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

2 gedachten over “Labiketmallen bij Winkel van Papier”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven